Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
03 березня 2023 17:45
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними. Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 4-5 березня:

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли : 4-5 березня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 4-5 березня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічну подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 4 березня - 11:00, 5 березня - 12:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Токсини"

Це спектакль про п'ять історії життя різних людей, про ситуації, які ставлять героїв перед вибором, але їхня головна мета - змінити світ на краще, відшукати справедливість і позбутися токсичності. Проте раптово вони усвідомлюють, що це токсичність - частина їх самих. Що перебуваючи у соціумі, ми отруюємо життя одне одному, а токсичність - частина нашого життя. П'ять захоплюючих сюжетів - п'ять різних подій, хоча, здавалося, що фінал незмінний.

Коли: 4 березня, 15:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: Броварський проспект, 25

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки, або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 4 березня, 16:00, 19:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мистецтво домовлятися"

Ця історія починається зі сварки двох хлопчиків, які побилися на дитячому майданчику Новопечерських Липок. Батьки дітей - інтелігентні, цивілізовані люди, тому вони вирішили обговорити проблему у домашній атмосфері. І всього за півтори години їхніх стриманих розмов батьки від щирого серця один одного зненавидять.

Коли: 4 березня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Конотопська відьма"

Дотепними жартами та містичними подіями наповнені пригоди сотника Забрехи та писаря Пістряка. А самі прізвиська конотопських відьом змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розповімо про самодурство і здирство, які здатні втратити будь-яку хорошу справу.

Коли: 4 березня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Івана Миколайчука, 3а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Три анекдоти на одну тему"

Як "анекдоти" про подружню зраду театр обрав три оповідання трьох відомих письменників. Всі ці розповіді тією чи іншою мірою оповідають про вічну тему людського житія - подружньої невірності. Сюжети в них різні, але, крім теми, об'єднані вони і загальними персонажами - двома кумедними "шпиками-детективами", які й стежать за недбайливим подружжям.

Коли: 4 березня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хеппі Бьоздей"

Романтична комедія за мотивами п'єси Ольги Анненків "Божевільний з дому навпроти". Він закохався у неї, вона закохалася у нього. Все мало бути чудово, якби не одна дрібниця - страх постукати у двері свого кохання.

Коли: 4 березня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Самотність в мережі"

Це типова історія нашого часу. Вона - у Польщі, він - у Німеччині. Волею долі вони зустрілися на нескінченних просторах мережі. Віртуальне спілкування переростає у потяг. Чи можна це назвати коханням, тим більше, чи варто героям зустрічатися?

Коли: 4 березня, 18:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 190-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Зальот"

Авіадрама за мотивами п'єси Людмили Тимошенко "Дядя Мишко проходить повз". Випускниця Ліда мріє літати, як її дядько, пілот міжнародних рейсів. Після закінчення школи Ліда хоче вивчитися на стюардесу та полетіти з тісної квартири, провінційного міста та прісного життя. Але дядько зненацька гине під час своєї відпустки. Однак у нього залишилися вірні друзі, які обов'язково допоможуть племінниці реалізувати свою мрію. Події розгортаються у 90-х роках.

Коли: 4 березня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Олеся Гончара, 33

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тисячолітня незаймана"

Вампірша-вегетаріанка прокидається після летаргічного сну та намагається налагодити своє життя у наш час. Їй доводиться нелегко, бо треба пізнавати всю красу нової епохи, вести війну з давніми та підступними ворогами. На своєму шляху вона зустрічає велике кохання, що допомагає їй у боротьбі.

Коли: 4 березня, 18:00

Де: "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Легені"

Це уявлення про повітря, про простір, час, планету. Про людей, які живуть поруч із нами, жадібно дихаючи киснем. Про маленькі рішення, які назавжди змінюють наше життя. Про життя, які є невидимим потоком, який змиває все на своєму шляху.

Коли: 5 березня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер - особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 5 березня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100-500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тіні забутих предків"

Містична вистава за мотивами видатної повісті Михайла Коцюбинського. Ця легенда Карпатського краю надихнула Сергія Параджанова зняти фільм із Ларисою Кадочниковою та Іваном Миколайчуком у головних ролях. До речі, театр розташований на вулиці Миколайчука, поряд з будинком, де жив актор, і це ще не всі збіги. Режисер вистави Тетяна Матісова все дитинство та юність була учасницею фольклорних ансамблів, тому хотіла, щоб ця вистава була пронизана творчістю нашого народу. А ще у цій виставі дебютує чимало нових акторів, які донесуть цю чудову історію кохання глядачам.

Коли: 5 березня, 17:00

Де: Театр "Берегиня"

Адреса: вул. Миколайчука, 2а

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Білка, яка прожила 100 років"

У самому центрі Стокгольма є чудовий парк "Скансен", в якому мешкає дуже багато білок. Тварини ці милі та смішні, але в них облізлі хвости через недоїдання. І хоча їх підгодовують туристи, білки ховають частування та забувають, де їх закопали, через що й голодують. За цими білками дуже любить спостерігати головна героїня, яка нічого не забуває. Усі 20 століття вона вчилася любити і відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе та оточуючих. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав її існування. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба буває, щоб чиєсь життя було неважливим?

Коли: 5 березня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Спогади з присмаком мартіні"

Це спектакль-соціальна провокація, трагікомедія, сюжет якої розповідає про звичайну американську родину. Майже звичайною. Герої постановки - це люди, які живуть у світі власних ілюзій, страхів та нереалізованих мрій. Том Уінгфілд - автор та ведучий п'єси, чиї спогади оживають на очах глядачів. Аманда Уінгфілд - маленька жінка, яка шалено чіпляється за інший час та місце. Лаура - її доросла дочка, відчуженість якої досягла критичної грані. Том - син Аманди і брат Лаури - виправдовує свою жорстокість бажанням вирватися з "пастки". У цій дивній сім'ї є ще один персонаж - батько, який постійно посміхається на великій фотографії. А якийсь Джим - гість у їхньому домі, подарує їм надію на справжнє життя. Але чи не зруйнує він їхній мир і сімейне щастя?

Коли: 5 березня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Орган під зірками Interstellar

У програмі Interstellar ви зможете послухати величний орган Франції під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України. Семпльований орган Нотр-Дам - це звучання 7400 труб органу, які записані наживо в соборі та відтворені за допомогою комп'ютерних технологій та тримануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, а й акустику Нотр-Дам де Парі.

Коли: 5 березня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 550-800 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах