Куди піти у Києві цього тижня з 13 по 17 березня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
13 березня 2023 16:21
Куди піти у Києві цього тижня з 13 по 17 березня 2023 року: афіша заходів. Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 13-17 березня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 13 березня – з 10:00 до 15:00; 14-17 березня: з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 13 березня – 14:00, 15 березня – 11:00, 17 березня – 12:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої системи.

Коли: 13 березня –16:00, 16 березня – 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Квіти для Елджернона"

Якби вам запропонували взяти участь в експерименті, який би зробив вас найкращою версією себе, чи ви погодилися б? При цьому жодних гарантій вам не дали б. Це чуттєва та пронизлива історія Чарлі Гордона, від якої у кожного защемить серце.

Коли: 13 березня, 17:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 400–750 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде – надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 13 березня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли : 14-17 березня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 14 березня – 16:00, 15 березня – 20:00, 16 березня – 19:00, 17 березня – 17:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ім'я"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 14 березня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Ексклюзивно у театрі на Подолі покажуть скандальну п'єсу Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антиутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила кохання навіть бездушних солдатів.

Коли: 14 березня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 500–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Чотири причини вийти заміж"

Вдова Христина через рік після смерті чоловіка збирається переїхати до іншого міста. Старий друг її сім'ї, такий самий вдівець, Герман намагається цьому завадити, атакуючи Христину чотирма "вагомими" причинами для заміжжя. Йому доведеться добре попрацювати, щоб зламати її стереотипи та забобони.

Коли: 15 березня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80–300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приємна несподіванка"

Це іронічна постановка розповість глядачеві історію відносин двох євреїв, долі яких зійшлися воєдино через нещасний випадок. Один із героїв - одинокий літній чоловік, а другого суд зобов'язав доглядати за непростим старим.

Коли: 15 березня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Скільки коштує: 350-390 гривень, подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання маленьких засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує – батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши з шафи всі таємниці. Чим усе скінчиться? Братанням чи мордобоєм? Залежить від того, чи відомі їй методи виховання малих засранців.

Коли: 15 березня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській, Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Мрії оживають"

Мелодраматична історія про пошук кохання ілюструє сучасну модель відносин. Головний герой Девід після смерті дружини не може відпустити її та продовжує жити далі. Часто він з нею розмовляє та відмовляється повірити в те, що трапилося. Перебуваючи в кайданах своєї прихильності, вона наводить його на думку, що всі його страждання викликані тим, що він так і не любив її по-справжньому. Саме тому він нещасний, адже "щастя – це робота, яку потрібно виконати добре".

Коли: 15 березня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Це все вона"

У цій виставі порушується тема нерозуміння між поколіннями батьків та дітей. На ваших очах відкриється справжня драма, в якій дві людини відчайдушно хочуть налагодити взаємини, але, на жаль, безодня нерозуміння та психологічних травм виявляється сильнішою.

Коли: 15 березня, 18:30

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Льотчик і Троянда"

Талановитий красень, спадкоємець старовинного аристократичного роду, високий, статний, чарівний – його любили жінки Парижа, Нью-Йорка, Касабланки та Буенос-Айреса, а також усіх інших міст, куди б його не закинула доля та робота. Деякі з них любили його по-справжньому всім серцем, деякі хотіли лише погрітися у променях його світової слави. А він мав велике серце, в якому вистачало місця для всіх. Вистава про нескінченні та зворушливі любовні романи одного з найтонших і найщиріших романтиків XX століття - графа Антуана де Сент-Екзюпері.

Коли: 15 березня, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Олеся Гончара, 30а

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Хлібне перемир'я"

Два брати Антон і Толік збираються разом у будинок дитинства, щоб вирішити, що робити далі. За вікном літо, війна, річка та міст, дитинство та батько, якого вони майже не знали. А нагорі – мама. І безліч фотографій у старому дипломаті. Весь світ залишився "десь там". Брати сміються, плачуть, згадують, приймають різних гостей.

Коли: 16 березня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 80–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Лірична вистава "Леся"

Ця вистава створена на основі віршів Лесі Українки. Пліч-о-пліч протягом усього життя з нею крокували Хвороба і Муза. Ця вистава не про факти з біографії, вона про душу.

Коли: 16 березня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності - Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми одні у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 16 березня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Пасажир без багажу"

Гастон, головний герой п'єси, втрачає пам'ять і потрапляє в прекрасний дім, де все каже, що саме тут він знайде своїх рідних, свою родину... Але знайомство з жителями цього будинку, з сім'єю, пізнання подробиць свого минулого життя, згадка про шалену юнацьку закоханість. виявляються таким тягарем, що втрата пам'яті йому стає вже майже благом.

Коли: 16 березня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Що трапилося у зоопарку"

П'єса американського драматурга Едварда Олбі. Це своєрідний крик самотньої людини, яка шукає сенсу свого існування. Герої п'єси, Пітер і Джеррі, випадково знайомляться неподалік зоопарку, і це стає фатальною подією в їхньому житті. Незважаючи на приналежність до різних соціальних верств, різного способу життя, світогляду і навіть територіальну віддаленість, вони обидва однаково виявляються беззахисними перед викликом часу та суспільства. Як же вони впораються зі своїми проблемами, і що, власне, трапилося в зоопарку?

Коли: 16 березня, 18:30

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Вид з мосту"

Одна з найкращих п'єс Артура Міллера, драматурга, якого справедливо називають американським Шекспіром. В основу п'єси лягла історія, що сталася в реальному житті, в одному з італійських кварталів Брукліна у 50-х роках минулого століття.

Коли: 17 березня, 18:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Корабель зіткнувся з айсбергом"

Герої п'єси, хтось задля збагачення, хтось заради збереження репутації, здатні на страшні вчинки, яким немає меж. У будинок похилого віку міс Вінебл викликають висококваліфікованого лікаря Цукровича, який має зробити операцію лоботомії її душевнохворої племінниці. Йому дуже потрібні гроші для власної клініки, тож немає часу тягнути. Проте все змінюється, коли лікар знайомиться з нібито хворою дівчиною. Незважаючи на небезпеку та ризик втратити роботу, лікар вирішується дістатися істини і зрозуміти, які мотиви ховаються за бажанням родичів знищити Кетрін і що насправді сталося минулого літа?

Коли: 17 березня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах