Куди піти у Києві цих вихідних з 29 по 30 квітня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
28 квiтня 2023 16:17
Куди піти у Києві цих вихідних з 29 по 30 квітня 2023 року: афіша заходів. Фото: Mary Turner/Getty Images

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 29-30 квітня:

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 29-30 квітня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 29-30 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 29-30 квітня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 29-30 квітня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200-250 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Історія у склі"

У сюжетах київського побуту представлять "скляну" історію. Застосування скляної тари було винятковим у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення. І сьогодні скло присутнє у нашому побуті не менше, ніж мешканці Києва модерного часу.

Коли: 29-30 квітня, з 12:00 до 19:00

Де: Музей історії Києва

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 7

Скільки коштує: 50-100 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Модуль тимчасовості"

Культурний простір із картинами сучасного мистецтва, кінопоказами, лекціями та перформансами облаштували у вантажних контейнерах. Це виставка сучасного мистецтва, створена за участю 28 художників із 10 країн, об'єднана темою тимчасовості, часу та його крихкості. Автори спробували показати невизначеність, плинність життя та часу у мистецтві, а також одночасно підтримати бажання продовжувати жити, творити, боротися.

Коли: 29-30 квітня, з 12:00 до 19:00

Де: Контрактова площа

Скільки коштує: 200 гривень чи запропонована відвідувачем сума. Вхід у порядку живої черги. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 29 квітня, 16:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 350-550 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приворотне зілля"

Два працівники компетентних органів отримують завдання поставити потойбічне на службу державі. А чому ні? Інші психотехніки давно вже працюють на користь службам. А коли йдеться про тонкі матерії - кохання, пристрасті, похоті, - людина перетворюється на слухняну ляльку. Тож любовна магія, можливо, має зайняти своє місце в арсеналі спецслужб. Саме тому треновані, підготовлені та озброєні агенти з'являються в українському селі, де йде звичне життя, де працюють, чаклують та нашіптують, приворожують та спокушають. І навряд чи знайдеться суперагент, здатний протистояти такій силі.

Коли: 29 квітня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 600-700 гривень. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто сходити на Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки Антон Сенін, Єгор Шатайло, Свєта Немонежина та Лана Чубаха.

Коли: 29 квітня, 16:00

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава-медитація "Мовчання"

Єдиний спосіб почути себе - мовчання. Дихання сповільнюється, думки кристалізуються, і ось лунає правда. Водночас мовчання - це зброя, яка може знищити цілу країну. Тиша буває різною.

Коли: 29 квітня, 16:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Твій хтось"

Коли є автор, зведений у ранг національної спадщини, цікаво підкрастися під "хрестоматійні котурни" і зустрітися і зустрітися віч-на-віч з людиною. У виставі "Твій хтось" за матеріалами листів, щоденників та драматичних творів Лесі Українки ми відкриваємо її справжню - ексцентричну, сильну, вольову, щасливу в багатьох речах кохану та кохану жінку. Звісно, вона боролася з тяжкою хворобою. Але ця боротьба була ще однією сходинкою для того, щоб прориватися у найвищі сенси та відкривати європейську Україну.

Коли: 29 квітня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тест"

Сім'я - основа всього. Сім'я - найрідніші та найближчі люди, які є у людини. Сім'я - іноді просто прикриття, кордон між "сімейним угрупованням" та рештою світу. Як довго може існувати таке прикриття і що трапиться, коли через дрібну провокацію все це розлетиться на тріски і почнуть відкриватися страшні таємниці та моторошні секрети, які були прикриті гарним "фасадом"? Кожен герой вистави пройде багатоповерхівку смислів, почуттів, дій та протидій.

Коли: 29 квітня, 17:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 380 грн. Подробиці за посиланням.

Орган під зірками Interstellar

У програмі Interstellar ви зможете послухати величний орган Франції під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України. Семпльований орган Нотр-Дам - це звучання 7400 труб органу, які записані наживо в соборі та відтворені за допомогою комп'ютерних технологій та тримануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, а й акустику Нотр-Дам де Парі.

Коли: 29 квітня, 19:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 550-800 гривень. Подробиці за посиланням.

Історичні посиденьки "Відьми та характерники. Вигадка чи факт?"

У самому серці Києва у колоритному закладі обговорюватимуть історичні події та народні традиції. На гостей чекає спілкування на найцікавіші теми, жарти, дослідження козацьких артефактів та пошук істини.

Коли: 9 квітня, 12:00

Де: "Остання Барікада"

Адреса: Майдан Незалежності, 1

Скільки коштує: 250-500 гривень. Подробиці запосиланням.

Імпровізація на відомі хіти. Джазовий вечір

Глядачі почують персональні аранжування з імпровізацією на всесвітньо відомі хіти різних епох у виконанні співачки Марії Андрійчук, авторки альбому Piano Music For Ballet, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Коли: 30 квітня, 16:00

Де: Арт-центр ім. Козловського

Адреса: вул. Хрещатик, 50б

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Це комедійне ток-шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок.

Коли: 30 квітня, 18:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Перлини віденської класики. Моцарт, Гайдн, Бетховен

Київський ансамбль "Фрески" виконає композиції, які стали перлинами світової музичної скарбниці, а їхні автори, Й. Гайдн, В. Моцарт та Л. ван Бетховен - зразковими представниками стилю класицизми та музичного смаку. У програмі вечора: струнні дуети, квартети та дивертисменти.

Коли: 30 квітня, 18:00

Де: Мала Опера

Адреса: вул. Дегтярівська, 5

Скільки коштує: 190-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Королі крінжу"

Ви можете побачити процес створення імпровізації та взяти в ньому участь. Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, В'ячеслав Ніконоров, Олександр Качура та Антон Стенюк.

Коли: 30 квітня, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250-300 гривень. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої сонячної системи.

Коли: 30 квітня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Слава Бу. Стендап-шоу "Чесний"

Слава Бу - комік, патріот, натурал, бакалавр, козеріг, інфлюенсер. Він представить глядачам свою програму, яку сам Слава описує як "відверту розмову про тебе". Можна буде почути історії, у яких кожен знайде себе і щиро посміється з життєвих ситуацій.

Коли: 30 квітня, 20:00

Де: StandUp Art House Kyiv

Адреса: вул. Саксаганського, 1г

Скільки коштує: 250-400 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах