Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня.
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
01 травня 2023 19:33
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня. Фото: Martyn Goodacre/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 1-5 травня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 1 травня – з 10:00 до 15:00; 2-5 травня – з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 1-5 травня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 2-5 травня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 2 травня – о 16:00, 3 травня – о 19:00, 4-5 травня – о 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Скрябін. Вечір пам'яті Кузьми

Відомий усім Кузьма за життя став іконою українського року. Але незважаючи на те, що співака немає вже вісім років, його пісні все ще живуть у серцях українців. Гурт "Скрябін" зіграє безсмертні хіти для шанувальників. Ви знову згадаєте і співатимете улюблені пісні, такі як "Мамо", "Люди, як кораблі", "Старі фотографії" та багато інших.

Коли: 2 травня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 700–900 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Несподівано тихо"

Несподівана тиша серед какофонії війни. Двоє у просторі укриття. Чи це простір - щось інше? Щось загадкове та незбагненне? Все, що було, зникає у вихорі війни. Все, що буде після, стає лише примарним баченням. Є лише тут і зараз. У просторі несподіваної тиші та сірих стін виникають дві нові людини. Людей, народжених війною та тишею між обстрілами. Двоє, які хочуть заповнити білі сторінки та зіграти нові ролі.

Коли: 2 травня, 19:00

Де: НЦТІ імені Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Моє століття"

Сім'я, що складається з чотирьох жінок, представниць чотирьох поколінь, мешкають у будинку, який незабаром піде на злом. Він має зникнути з обличчя землі разом із двадцятим століттям, сторінка історії перевертається, щоб дати дорогу новому віці. Найстарша в цій родині Малу - прабабуся, ровесниця сторіччя. Її життя почалося при гасовій лампі, а зараз вона живе у світі відео та інтернету. Життя героїні промайнуло весело і яскраво, у неї були знамениті коханці. Дочка Марель – принесене в жертву покоління дітей війни. Її внучка Ніна – представниця епохи хіпі та сексуальної революції. Правнучка Фостін – юна генерація нового століття, втрачених орієнтирів, сумнівів, пошуків нових ідеалів.

Коли: 3 травня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Історія у склі"

У сюжетах київського побуту представлять "скляну" історію. Застосування скляної тари було винятковим у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення. І сьогодні скло присутнє у нашому побуті не менше, ніж мешканців Києва модерного часу.

Коли: 3-5 травня, з 12:00 до 19:00

Де: Музей історії Києва

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 7

Скільки коштує: 50–100 гривень. Подробиці за посиланням.

Orchestra Virsky

Концерт об'єднає музику відомих українських композиторів зі світовим ім'ям та зарубіжних композиторів – Миколу Лисенка, Мирослава Скорика, Бели Барток, Лерой Андерсена та Віла-Лобос.

Коли: 4 травня, 18:00

Де: Будинок актора

Адреса: вул. Ярославів Вал, 7

Скільки коштує: 150–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вар'єте-шоу "Рояль" із Lida Lee

Захоплюючим шоу для дорослих, спеціальною гостею якого стала українська співачка Lida Lee. Вар'єте-шоу "Рояль" - це синергія музичних перфомансів та витонченої сексуальності. Затишна атмосфера, зручне крісло, келих ароматного вина та яскраве шоу у найкращих традиціях кабаре.

Коли: 5 травня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 590–990 гривень. Подробиці за посиланням.

Концерт "Весна у великому місті"

Концерт подарує море яскравих емоцій шанувальникам музичного мистецтва, адже тут на них чекатиме справжній парад тенорів. У супроводі симфонічного оркестру театру будуть представлені найромантичніші вокальні хіти.

Коли: 5 травня, 18:00

Де: Київська опера

Адреса: вул. Межигірська, 2

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу Lady Gaga Experience

Це ліцензоване відтворення легендарного епатажного формату Lady Gaga, яке заслужило овації від шанувальників у всій Європі. Сотні кіловат звуку, світла та спецефектів. Перше та єдине європейське шоу з усіма хітами співачки без використання фонограми.

Коли: 5 травня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 550–1450 гривень. Подробиці за посиланням.

Мотор'ролла

Це концерт українського гурту з Хмельницького – Мотор'ролла. Музиканти пройшли шлях від рокабілі-хард-кору до фатальних балад, які принесли їм визнання на початку двохтисячних років.

Коли: 5 травня, 19:00

Де: Docker Pub

Адреса: вулиця Богатирська, 25

Скільки коштує: 175–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Артем Пивоваров

На глядачів чекає симбіоз сучасного бачення творчості та традиційного народного звучання, яке передається через покоління. На концерті пісні "Думі", "Там у тополі", "Ой на горі" та інші хіти Артема Пивоварова пролунають по-новому, доповнившись неповторним звучанням народних інструментів оркестру НАОНІ.

Коли: 5 травня, 19:00

Де: Палац "Україна

Адреса: вул. Велика Васильківська, 103

Скільки коштує: 1850–4500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах