Куди піти у Києві цього тижня з 8 по 12 травня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
08 травня 2023 20:04
Куди піти у Києві цього тижня з 8 по 12 травня 2023 року: афіша заходів. Фото: Charles McQuillan/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 8-12 травня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 8 травня – з 10:00 до 15:00; 9-12 травня – з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 8-12 травня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 9-12 травня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 9 травня – о 16:00, 10 травня – о 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Жінка у Берліні"

Це іммерсивне уявлення-переосмислення історичних подій, розвінчання імперського міфу, що ґрунтується на щоденникових записах журналістки, яка знаходилася у підвалі без їжі, води, газу та електрики, під постійними обстрілами в останні дні Другої світової війни. Вона була свідком жахливих людських вчинків і разом із тисячами таких самих жінок стала трофеєм для солдатів радянської армії. Завдяки своїй силі духу, почуттю гумору та вмінню критично мислити їй щодня вдавалося знаходити сили, щоб фіксувати свій досвід виживання в окупованому Червоною армією місті, не втрачаючи оптимізму та життєвої енергії.

Коли: 9, 12 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Жіноча логіка"

Це історія про логіку, яка може подолати будь-яку реальність одним лише бажанням. Чоловіки регулярно висміюють жіночу логіку за її незбагненність та хаотичність, при цьому часто опиняючись беззбройними проти неї. Вам покажуть вчинки героїнь та їх наслідки. Вони будуть очевидними для більшості жінок у залі та залишаться нерозкритою темою для більшості чоловіків. Іскрометна вистава не сходить зі сцени театру багато років поспіль. Це легка і весела вистава з темою для роздумів, маса задоволення та захоплення.

Коли: 9 квітня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: 80–320 гривень. Подробиці за посиланням.

Ptashkin. Невідомий герой

Михайло Панчишин, відомий як Ptashkin, переможець вокального шоу Х-Фактор, з перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ та воював на Київщині, після чого вирушив під Бахмут. Там він отримав поранення і звільнився восени 2023 через важку контузію. Глядачі почують пісні, які Михайло написав під час бойових дій, про те, що він відчуває, за ким нудьгував на передовій та кого втратив. Щира розмова солдата про реальність, з якою зіткнулися українські захисники, які не були військовослужбовцями.

Коли: 10 травня, 19:00

Де: Pepper's Club

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 190–490 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Зелені коридори"

Четверо жінок з різних міст України пройшли зеленим коридором на захід і опинилися в безпеці. Але кожна з них принесла з собою своє пекло та любов до життя, дітей, тварин та Батьківщини. Чи закінчилася їхня драма хепі-ендом, або ж історія тільки починається?

Коли: 11, 12 травня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250–750 гривень. Подробиці за посиланням.

Джаз під зірками

Романтик ХХІ століття, український композитор та піаніст Андрій Соловйов представляє програму "Джаз крізь час". Цього вечора ви відчуєте, як змінювалися життя та музика з 30-х років минулого століття до сьогодні, а яскраві сферичні проекції на куполі планетарію посилять гармонію та красу музики. До вашої уваги найвідоміші світові музичні хіти в новому джазовому звучанні, а також авторські композиції.

Коли: 11 травня, 19:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 550–800 гривень. Подробиці за посиланням.

Вар'єте-шоу "Рояль" із Lida Lee

Захоплюючим шоу для дорослих, спеціальною гостею якого стала українська співачка Lida Lee. Вар'єте-шоу "Рояль" - це синергія музичних перфомансів та витонченої сексуальності. Затишна атмосфера, зручне крісло, келих ароматного вина та яскраве шоу у найкращих традиціях кабаре.

Коли: 12 травня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 490–990 гривень. Подробиці за посиланням.

Alekseev

Микита Алексєєв стрімко увірвався до шоу-бізнесу, отримавши першу популярність завдяки участі у фінальній частині телепроекту "Голос країни". Він має особливий талант до вибору пісень, які миттєво приймаються шанувальниками та підкорюють усі можливі хіт-паради. Готуйтеся почути "Снов осколки", "Океанами стали", "Свідомо залежний", "Варшава-Киев", "Forever", "Пьяное солнце" та інші улюблені пісні.

Коли: 12 травня, 18:30

Де: Boho Yosai

Адреса: вул. Мазепи, 1

Скільки коштує: 600–800 гривень. Подробиці за посиланням.

Tayanna, TamerlanAlena, Мюслі UA, Yatsuta

Благодійний концерт, на якому свої хіти гостям подарують українські зірки: Tayanna, Tamerlan Alena, Мюслі UA, Yatsuta. Частину прибутку з квитків передадуть на потреби ЗСУ.

Коли: 12 травня, 19:00

Де: Intense project

Адреса: вул. Кудряшова, 3

Скільки коштує: 300–800 гривень. Подробиці за посиланням.

Відкриття дворика МЦКМ. Jazz Night

У п'ятницю концертний сезон у затишному дворику біля "Жовтневого палацу" нарешті відкриють. На офіційному відкритті виступить Біг-Бенд Національного духового оркестру України із джазовою програмою. Глядачі почують композиції In The Mood Джо Гарланда, Pensilvania 6-5000 Джері Ґрея, Fly me to the Moon Берта Ховарда, Something stupid Карсона Паркса та інші популярні композиції.

Коли: 12 травня, 19:30

Де: Дворик МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 350–600 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах