Куди піти у Києві цих вихідних з 13 по 14 травня 2023 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
11 травня 2023 17:32
Куди піти у Києві цих вихідних з 13 по 14 травня 2023 року: афіша заходів. Фото ілюстративне: Viacheslav Onyshchenko/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 13-14 травня:

Виставка тюльпанів

Цього року на території Співочого поля розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів. Квіти були висаджені ще до зими, а після їхнього "пробудження" над квітковими композиціями попрацювали десятки дизайнерів та агрономів. Кияни та гості столиці можуть побачити цю красу на власні очі.

Коли: 13-14 травня, з 10:00 до 19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: 25-100 гривень, квитки можна купити у касі. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Музей медуз - це екзотична колекція живих медуз, розташована прямо у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися (і побачити) цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 13-14 травня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський океанаріум "Морська казка"

Київський океанаріум "Морська казка" - це 2600 жителів морів та океанів, які чекають відвідувачів і готові вражати вашу уяву.

На вас чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель! Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 13-14 травня, з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Калуокахіна. Зачарований риф та космічна подорож

Барвисті історії про життя коралового рифу. Яскрава та інтригуюча повнокупольна подія, присвячена темі захисту океанів. Простір океанів нашої планети приховує неймовірні секрети. Одним із них є зачарований риф Калуокахіна, чия магія захищає його від людей. Жителі рифу завжди жили у світі, доки не зруйнувалося закляття і не ожив вулкан. Тепер все залежить від Джейка та його приятеля Коротушки, які мають відновити магію рифу.

Коли: 13-14 травня, 11:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Приворотне зілля"

Два працівники компетентних органів отримують завдання поставити потойбічне на службу державі. А чому ні? Інші психотехніки давно вже працюють на користь службам. А коли йдеться про тонкі матерії - кохання, пристрасть, похоті, - людина перетворюється на слухняну ляльку. Тож любовна магія, може, й має зайняти своє місце в арсеналі спецслужб. Саме тому треновані, підготовлені та озброєні агенти з'являються в українському селі, де йде звичне життя, де роблять і відпрацьовують, чаклують та нашіптують, приворожують та спокушають. І навряд чи знайдеться суперагент, здатний протистояти такій силі.

Коли: 13 травня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Підпільний Stand Up

Любителям гострого гумору варто сходити на Підпільний Stand Up, де глядачів розважатимуть коміки Дмитро Білоус, Єгор Шатайло, Юра Коломієць та Катерина Федоркова.

Коли: 13 травня, 16:00, 18:30

Де: Underground Standup Club

Адреса: вул. Золотоворітська, 15

Скільки коштує: 250–400 гривень. Подробиці за посиланням

Вистава "Хеппі Бьоздей"

Романтична комедія за мотивами п'єси Ольги Анненків "Божевільний з дому навпроти". Він закохався у неї, вона закохалася у нього. Все мало бути чудово, якби не одна дрібниця - страх постукати у двері свого кохання.

Коли: 13 травня, 17:00

Де Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Жінка у Берліні"

Це іммерсивне уявлення-переосмислення історичних подій, розвінчання імперського міфу, що ґрунтується на щоденникових записах журналістки, яка знаходилася у підвалі без їжі, води, газу та електрики, під постійними обстрілами в останні дні Другої світової війни. Вона була свідком жахливих людських вчинків і разом із тисячами таких самих жінок стала трофеєм для солдатів радянської армії. Завдяки своїй силі духу, почуттю гумору та вмінню критично мислити їй щодня вдавалося знаходити сили, щоб фіксувати свій досвід виживання в окупованому Червоною армією місті, не втрачаючи оптимізму та життєвої енергії.

Коли: 13 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 13 травня, 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Annisokay

Німецький постхардкорний гурт із Галле запалить на сцені київського клубу і не дасть глядачам розслабитися ні на мить. Вони об'їздили рідну Німеччину, відіграли безліч концертів у Європі та вирішили заглянути до Києва, щоб порадувати місцевих шанувальників.

Коли: 13 травня, 19:00

Де: Volume Club

Адреса: вул. Гарматна, 26/2

Скільки коштує: 600–900 гривень. Подробиці за посиланням.

Міша Крупін та гурт "Корупція"

Мишу люблять за його діапазон та оригінальний підхід до виконання шансону. Його тексти наповнені не лише тонкою іронією, а й проникливою лірикою. Його пісні відмінні від інших і буквально чіпляють із перших слів. Мишко та група "Корупція" - це нео-шансон із домішкою одеського фольклору та джазовими стандартами. Це вміле жонглювання глибоким змістом та музичними жанрами. Це унікальний тембр та настрій. Частину коштів, виручених за квитки, відправлять на потреби ЗСУ.

Коли: 13 травня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 900–1100 гривень. Подробиці за посиланням.

Blues Session

На сцені Docker-G pub виступлять одні з найкращих виконавців блюзу, які зіграють для гостей хіти золотої доби джазу, фанку та блюзу.

Коли: 14 травня, 18:00

Де: Docker-G pub

Адреса: вул. Ігорівська, 13/5

Скільки коштує: 150–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Холодна м'ята"

Це проста і душевна розмова про прості, але такі важливі речі, як стосунки між людьми, пошуки самих себе, любов, дружбу, гіркоту та великі радощі. Життя героїв чутливих оповідань Григорія Тютюнника змусить глядачів переживати та спостерігати, як їхні долі кидаються з крайнощів у крайність.

Коли: 14 травня, 18:00

Де: Український малий драматичний театр

Адреса: вул. Гончара, 33

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Це комедійне ток-шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадницьку або навпаки перемогу. Мета через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку Також наприкінці шоу глядачі можуть розповісти свої новини, і як бонус за кращу новину ми маємо приємний подарунок.

Коли: 14 травня, 18:30

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Орган під зірками Interstellar

У програмі Interstellar ви зможете послухати величний орган Франції під вражаючими відеопроекціями 360° на найбільшому куполі України. Семпльований орган Нотр-Дам - це звучання 7400 труб органу, які записані наживо в соборі та відтворені за допомогою комп'ютерних технологій та тримануального електронного органу Johannus. Така технологія найбільш реалістично відтворює не лише звучання, а й акустику Нотр-Дам де Парі.

Коли: 14 травня, 19:30

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 550–800 гривень. Подробиці за посиланням.

Вечір популярної класики

Артисти квінтету "НАОНІ-КЛАСІК" виконають програму гарної та популярної музики від класики та бароко до українських та італійських мелодій, саундтреків із кінофільмів, мюзиклів та багато іншого. Вічна музика Моцарта, Баха, Штрауса, а також улюблені композиції П'яццоли, Моріконе, Макартні у живому виконанні віртуозів.

Коли: 14 травня, 19:30

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 250–550 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах