Куди піти у Києві цього тижня з 22 по 26 травня 2023 року. Фото: Dominika Zarzycka/NurPhoto via Getty Images
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
22 травня 2023 15:06
Куди піти у Києві цього тижня з 22 по 26 травня 2023 року. Фото: Dominika Zarzycka/NurPhoto via Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 22-26 травня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли: 22 травня - з 10:00 до 15:00; 23-26 травня - з 10:00 до 20:00

Де: Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса: вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230-280 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Загони"

Це психологічно-розвантажувальне шоу, на якому два стендап-коміки, Настя Зухвала та Антон Тимошенко, разом із психотерапевтом Олександром Авдєєвим намагаються врятувати свою "менталку". Якщо ви турбуєтеся не лише про повітряну тривогу - це шоу для вас.

Коли: 22 травня, 18:00

Де: Creative Quarter

Адреса: Спортивна площа, 1а, БЦ Gulliver, башта Б, поверх 9

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

У чуттєвій, трохи містичній та небезпечно еротичній виставі режисера Віталія Кіно за творами загадкової Ольги Кобилянської, актори Нового українського театру намагаються з'ясувати: чи винен у всьому лише людський інстинкт?

Коли: 22 травня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Сонце: наша жива Зірка та Астраліс

У планетарії покажуть грандіозні небачені зображення вируючої поверхні Сонця в унікальному форматі fulldome і дадуть відповідь на питання про головну зірку нашої сонячної системи.

Коли: 22 травня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 23-26 травня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140-200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Ексклюзивно у театрі на Подолі скандальна п'єса Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антиутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила коханню навіть бездушних солдатів.

Коли: 23 травня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250-700 гривень. Подробиці за посиланням.

Сольний стендап Антона Тимошенко

Це буде незабутній вечір сміху та гумору, на якому комік переверне вашу уяву про комедію.

Коли: 23 травня, 19:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

КРУТЬ

Українська співачка, перша у світі соул-бандуристка та фіналістка нацвідбору "Євробачення" 2020 та 2023 років дасть сольний концерт у затишному дворику МЦКМ "Жовтневий палац". Неймовірний голос артистки у поєднанні з бандурою зачарує вас і подарує безліч незабутніх емоцій.

Коли: 23 травня, 19:00

Де: дворик МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 500-900 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля - не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 23 травня - о 20:00, 24 травня - о 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250-350 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Історія у склі"

У сюжетах київського побуту представлять "скляну" історію. Застосування скляної тари було винятковим у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення. І сьогодні скло присутнє у нашому побуті не менше, ніж мешканців Києва модерного часу.

Коли: 24-26 травня, з 12:00 до 19:00

Де: Музей історії Києва

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 7

Скільки коштує: 50-100 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гамлет"

Кожен новий Гамлет - обличчя епохи. Яким воно має бути сьогодні? До чого приводить помста і таке борг? Можливе щастя, коли порушено всі закони буття та яку ціну доведеться за нього заплатити? Досліджуючи одну з найгеніальніших п'єс Шекспіра, ми ставимо низку питань. І наш сьогоднішній Гамлет - не тільки відповіді на них - це роздуми про сутність людини, про театр та мистецтво загалом.

Коли: 24 травня, 18:30

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

ADAM

Гурт ADAM був заснований у 2015 році Михайлом Клименком та його дружиною Олександрою Норовою. Артисти вирішили надихати українську публіку піснями про кохання та заспівають на своєму сольному концерті популярні та відомі багатьом хіти "Танцюй зі мною повільно", "Таку як є", "Танцюй Мила", "Дещо інше" та інші пісні.

Коли: 25 травня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 390-790 гривень. Подробиці за посиланням.

Адріано Челентано. Jack London Cover Show

У стародавньому Римі вважалося, що веселощі, концерти та забави вселяли людям віру у завтрашній день. Вони дозволяли забути про всі проблеми сьогодні. Адже хороша музика розслаблює, надихає та знайомить людей зі світом добра та релаксу. Італійський виконавець та улюбленець публіки таки причаїв щось у своїх піснях. Адріано Челентано - легенда добра та позитиву. На цьому концерті будуть усі відомі хіти автора.

Коли: 25 травня, 19:30

Де: дворик МЦКМ "Жовтневий Палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 250-1050 гривень. Подробиці за посиланням.

СКАЙ. "Подаруй світло"

На честь Дня Києва гурт "СКАЙ" дасть великий концерт. Музиканти зіграють свої найкращі пісні, які точно є у більшості українців у плейлистах. Глядачі зможуть відірватися під "Best друг", "Go Go", "Знак оклику", "Мелодію серця", "Напролом", "Не війни, а миру" та інші всім відомі хіти. У концерті також візьмуть участь Ансамбль ЗСУ, "Піккардійська Терція", Злата Огнєвич та Арсен Мірзоян.

На вас чекає масштабний концерт зі світловими ефектами, піротехнікою, шикарним відеорядом та неймовірним вокалом. Проведіть час із класними людьми, відпочиньте та зарядіться позитивними емоціями.

Коли: 26 травня, 18:00

Де: Палац спорту

Адреса: Спортивна площа, 1

Скільки коштує: 150-1650 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Жіноча логіка"

Це історія про логіку, яка може подолати будь-яку реальність одним лише бажанням. Чоловіки регулярно висміюють жіночу логіку за її незбагненність і хаотичність, при цьому часто опиняючись проти неї. Вам покажуть вчинки героїнь та їх наслідки. Вони будуть очевидними для більшості жінок у залі та залишаться нерозкритою темою для більшості чоловіків. Іскрометна вистава не сходить зі сцени театру багато років поспіль. Це легка і весела вистава з темою для роздумів, маса задоволення та захоплення.

Коли: 26 травня, 18:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: 80-320 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах