Куди піти у Києві цього тижня з 31 травня до 2 червня 2023 року.
Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
31 травня 2023 15:36
Куди піти у Києві цього тижня з 31 травня до 2 червня 2023 року. Фото: Roman Pilipey/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 31 травня - 2 червня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 31 травня - 2 червня, з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 31 травня – 2 червня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Кефір, зефір та кашемір"

Кумедна історія двох "закоханих", які не мають наміру здаватися. Але як зробити вибір, про який не доведеться шкодувати? Герої вистави також не знають. Єдиний рецепт, який вони можуть порадити - взяти дві склянки кефіру, або какао, або гарного коньяку, сісти поруч із коханою людиною та насолоджуватися теперішнім життям, а не шукати відповіді на дурні питання.

Коли: 31 травня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Я, війна та пластикова граната"

Цикл коротких історій людей, які шукають способи адаптацію нової реальності. Кожен із них стоїть перед вибором: виїхати чи залишитися, боротися чи ховатися, рятувати себе чи допомогти ближньому. Це історії з "тилу": з глибин харківського метро, ​​із блокпостів спальних районів столиці, з окупованих передмість, з телеграм-чатів та розмов із померлими. Це історії про кохання та ревнощі, про турботу та безпорадність, про розгубленість та надію на те, що "в цьому новому світі, в якому ми опинилися, теж можна грати у футбол, є персики та посміхатися".

Коли: 31 травня, 18:30

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

300 років української скрипкової музики за 120 хвилин

Київську весну в Pochayna Event Hall завершать концертом класичної музики від харківського дуету віртуозів – скрипаля Ігоря Чернявського та піаніста Станіслава Калініна. Цей концерт особливий, бо він яскраво виражає шлях української музики – від першого твору для скрипки (1772 р.) до твору, написаного 2022 року, а це, по суті, 300 років історії України, розказані через скрипкові мелодії. Музиканти представлять антологію, де відображається час, коли Україна співала, жила, творила, боролася, любила. Щоб стати тим, хто вона є сьогодні.

Коли: 31 травня, 19:00

Де: Pochayna Event Hall

Адреса: просп. Степана Бандери, 23

Скільки коштує: 300–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 31 травня, 1 червня – о 19:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "1984"

Скандальна п'єса Майкла Джина Саллівана за мотивами всесвітньо відомого роману-антіутопії. Вигадана історія про життя у штучному світі, яка навчила кохання навіть бездушних солдатів.

Коли: 1 червня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 250–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Nirvana з симфонічним оркестром. Tribute Show

Гурт Nirvana завершив свій творчий шлях у 1994 році. Нам так і не вдалося почути, як дивно поєднуються їхні пісні із симфонією. Підсвідомо так хочеться співати, коли дізнаєшся про початок улюбленої пісні з першими "штрихами" струнних. Коли розмаїтість симфонічних партій і рокова жвавість гітари Курта утворюють симбіоз, ніби були створені один для одного. Проте Nirvana із Симфонічним Оркестром Tribute Show уперше в історії дасть нам таку можливість.

Коли: 2 червня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 450–1250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Загадкове нічне вбивство собаки"

Це розповідь про маленького хлопчика на ім'я Крістофер, який виявився втягнутим у шалену історію. Він - головний підозрюваний у вбивстві сусідського собаки, чиє тіло виявив, вийшовши пізно ввечері надвір. Йому належить пережити безліч найрізноманітніших подій, знести докори дорослих, які не вірять жодному його слову, а також навчити їх найважливішому почуттю у світі - любити і бути коханим. Тому почутті, якого він сам не може випробувати, адже малюк Крістофер – особлива дитина, хвора на аутизм, що сприймає цей світ зовсім не так, як інші люди.

Коли: 2 червня, 18:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Вар'єте-шоу "Рояль" із Lida Lee

Захоплюючим шоу для дорослих, спеціальною гостею якого стала українська співачка Lida Lee. Вар'єте-шоу "Рояль" - це синергія музичних перфомансів та витонченої сексуальності. Затишна атмосфера, зручне крісло, келих ароматного вина та яскраве шоу у найкращих традиціях кабарі.

Коли: 2 червня, 18:00

Де: Caribbean Club

Адреса: вул. Симона Петлюри, 4

Скільки коштує: 590–1190 гривень. Подробиці за посиланням.

Стендап та вино

Це чудова можливість провести незабутній вечір з коханою людиною або в компанії друзів, насолодитися келихом вина і від душі посміятися. Для вас жартуватимуть Макс Вишинський, Настя Зухвала, Андрій Бережко та Сергій Степанісько.

Коли: 2 червня, 19:30

Де: дворик МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 350–690 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах