Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними -
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
03 серпня 2023 14:54
Автор: София Бакун
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними - фото: https://www.gettyimages.com, Paul Bradbury

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 5-6 серпня:

СКАЙ

Гурт СКАЙ було засновано в 2001 році Олегом Собчуком у. Тернополі. За досить короткий час колектив став досить відомим у рідному місті та на Західній Україні в цілому, і встиг засвітитися на таких відомих в той час фестивалях як "Червона Рута”, "Перлини сезону", "Таврійські ігри".

Але справжнім проривом для гурту став виступ у 2005 році в ефірі телеканалу М1 у проекті для починаючих команд "Свіжа кров".

Коли: 6 серпня

Де: KURENI

Адреса: Паркова дорога, 4

Скільки коштує: від 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Дарʼя Лісіч. Лірика та іронія

Якщо б творчість можна було б порівняти з напоями, то вірші Дарʼї Лісіч схожі на текілу. Не зрозуміло - чи будеш після цього гучно сміятися, чи пустиш ледве помітну сльозу. Вже вп’яте в столиці - поетеса з харківською пропискою і львівськими рахунками за комуналку. 20% коштів з події буде перераховано в фонд допомоги "Rescue.now".

Коли: 5 серпня

Де: StandUp Art House

Адреса: вулиця Саксаганського, 1-Г

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Шоу "Зрада"

Це комедійне толк-шоу, в якому три коміки підготували новини, в яких побачили зрадоньку чи навпаки перемогу!

Мета - через комедію навчити глядачів відрізняти зраду від фейку.

Також в кінці шоу глядачі можуть розказати свої новини.

На сцені будуть обговорювати зрадоньку:

Іван Барбул - засновник стендап клубу Comedy room Kyiv, відомий пранкер ГошаПранк, продюсер багатьох комедійних проектів.

Ерік Йе – стендап-гуморист, автор відео-приколів, з великим бекграундом у популярних ютуб-проектах.

Дмитро Захарченко - стендап-комік, радіоведучий.

Частина грошей йде на підтримку ЗСУ.

Коли: 6 серпня

Де: Comedy Room

Адреса: вулиця Прорізна, 21

Скільки коштує: 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вahroma, Renie cares та Ingret на UYAVA

BAHROMA — справжній скарб в світі українського інді. Один з найяскравіших та самобутніх артистів альтернативної музичної сцени. Протягом багатьох років BAH.ROMA залишається постійним учасником українських фестивалів.
Багато хто знає BAH.ROMA за треком "На глибині", який став саундтреком до серіалу "Київ вдень та вночі"

RENIE CARES — молодий інді-рок колектив з ніжним жіночим вокалом, неочікуваними гітарними соло, оксамитовим басом та надривними барабанами. Дебютний трек "Якби" одразу знайшов теплий відгук в широкої української аудиторії. Кожен наступний реліз гурту збирає мільйони прослуховувань.

INGRET — альтернативна українська співачка. Вільна та неординарна артистка з
універсальним вокалом. Музика INGRET — це еклектика жанрів. Вона експериментує з музичними стилями змішуючи у своїх піснях інді-поп, інді-рок, тріп-хоп та фолк у своїх піснях.

Підтримає виступ талановитий київський Electronic music DJ & producer — KLIMTSOV.

Коли: 6 серпня

Де: UYAVA

Адреса: проспект Глушкова, 1

Скільки коштує: від 400 гривень. Подробиці за посиланням.

Picnic. Книжковий

На Picnic.Книжковий кожен знайде собі заняття до душі.

Дізнавайтесь щось нове. Спілкуйтесь, обмінюйтесь думками та ідеями в нашому лекторії. Читайте. Відкрийте свій розум та збагачуйте душу. На ярмарку ви зможете обрати книги різних жанрів і тематик, включаючи художню, бізнес літературу, дитячі книги, поезію, мемуари та інші. Будьте корисними. Долучайтеся до допомоги у зоні благодійності або беріть участь в аукціонах та майстер-класах від громадських і благодійних організацій. Відпочивайте. Обирайте собі спокійний та затишний куточок на природі і просто читайте або спілкуйтеся з друзями. Смакуйте. Затишна BBQ зона та фуд-корти, де ви зможете насолодитися різноманітною їжею та свіжим повітрям. Розважайтесь. Камерна сцена, кінотеатр під відкритим небом, улюблені майстер-класи, консультації нумеролога та астролога, велика дитяча зона - все це наповнить ваші вихідні незабутніми спогадами.

Коли: 5-6 серпня

Де: Арт-завод "Платформа"

Адреса: вулиця Біломорська, 1

Скільки коштує: від 125 гривень. Подробиці за посиланням.

ОЛЕСЬ САНІН. Напередодні безпрецедентної прем'єри

Напередодні виходу у прокат безпрецедентного історичного кінопроєкту "Довбуш" до Дня незалежності України, в якому Олесь Санін виступив сценаристом, режисером та співпродюсером, він розповість про зйомки, про зацікавленість цією епохою та працю над архівними матеріалами, про технічні труднощі, про залучення професіоналів з інших країн, про цікаві локації і роботу з 1500 учасниками кінознімального процесу та про багато іншого.

Ви зможете задати Олесю Саніну будь-які питання, а після заходу можна буде сфотографуватися з ним та отримати його автограф.

Коли: 5 серпня

Де: Будинок Кіно

Адреса: вулиця Саксаганського, 6

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Стендап та вино. Літній дворик

Це чудова можливість провести незабутній вечір з коханою людиною або в компанії друзів, насолодитись келихом вина та від душі посміятись в затишному літньому дворику.

Жартуватимуть:

Макс Вишинський- комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав сольний концерт в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами.

Настя Зухвала - найвідвертіша та безкомпромісна стендап-комікесса України, переможниця наймасштабнішого стендап-фестивалю очільниця "Зухвалого батальону", коментаторка шоу "Богиня шопінгу".

Андрій Бережко- переможець "Розсміши коміка", учасник стендап-шоу "Гуднайт Клаб", іронізує над своїм життям, але вам здається, що над вашим.

Раміль Янгулов - переможець "Розсміши комік"", частий гість на стендап-сценах Києва та України.

Коли: 5 серпня

Де: Дворик МЦКМ

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Привид Опери

Ви проведете в атмосфері радості та світлих емоцій. Прозвучать арії з опер "Травіата", "Ріголетто", "Кармен", оперети "Летюча миша", мюзиклів "Мулен Руж", "Привид опери", "Моцарт". Приходьте та з великою насолодою занурюйтеся у неповторний музичний світ Верді, Пуччіні, Штрауса, Бізе, Россіні, Моцарта.

Коли: 6 серпня

Де: Будинок архітектора

Адреса: вулиця Бориса Грінченка, 7

Скільки коштує: від 190 гривень. Подробиці за посиланням.

Козацькі таємниці Подолу

Якщо ви думаєте, що подорож на машині часу неможлива, ви точно помиляєтесь. Під час екскурсії ви перенесетесь у часи наших національних героїв – українських козаків – та помандруєте старовинними вулицями 18 століття. Беріть з собою дітей та друзів, станьте справжнім козацьким загоном та розкрийте давні таємниці Подолу.

Коли: 6 серпня

Де: Пам`ятник Григорію Сковороді на Контрактовій площі

Адреса: Контрактова площа, 1

Скільки коштує: від 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Алгоритм кохання

Ада Августа Лавлейс - донька великого англійского поета лорда Чарльза Байрона і перший програміст у світі. Ось, напевно, і все що відомо про неї широкому загалу. При цьому багато людей взагалі ніколи не чули це ім`я. Відновлюємо справедливість: повертаємо Аду Августу Лавлейс людству як Особистість з великої літери! ЇЇ життя було сповнено інтригами і таємницями, через що велику частину її переписки було свідомо знищено нащадками. Проте нікому не вдалося знищити АЛГОРИТМ КОХАННЯ, який вона винайшла, несла крізь все своє життя, і яким ми теж можемо і маємо навчитися користуватися.

Коли: 6 серпня

Де: Підвал Культури

Адреса: вулиця Гончара, 30 а

Скільки коштує: 200 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах