Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними -
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
17 серпня 2023 12:45
Автор: София Бакун
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цими вихідними - фото: gettyimages.com, Wayne Eastep

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 19-20 серпня:

Ницо Потворно

Творчість Ницо Потворно важко віднести до будь-якої смислової музичної категорії, що робить його еклектичний сторітеллінг, потужну музику та багряний голос найбільш впізнаваними на вітчизняній інді-сцені. 

Коли: 20 серпня

Де: Всі. Свої Тераса

Адреса: вулиця Десятинна, 12

Скільки коштує: від 450 гривень. Подробиці за посиланням.

Jamala

Фірмовий звук, неповторний тембр голосу, шалена енергетика співачки, топовий склад музикантів — саме так можна описати майбутній концерт JAMALA в арт-просторі UYAVA. Частина коштів з концерту буде відправлена на допомогу ЗСУ.

Коли: 20 серпня

Де: ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: 500 гривень. Подробиці за посиланням.

Енджі Крейда

Енджі Крейда – сценічне ім’я вокалістки Ангеліни, а також назва її музичного колективу. Гурт був заснований у 2020-му році в Рівному і працює у жанрі альт-поп. Сьогодні в арсеналі гурту – студійний альбом "Сію тобі в очі" та чимало успішних синглів.

Коли: 20 серпня

Де: Docker Pub

Адреса: вулиця Богатирська, 25

Скільки коштує: від 175 гривень. Подробиці за посиланням.

Магія Яблучного Спасу

Свято Преображення Господнього або, як його в народі називають, Яблучний Спас, наші предки відзначали ще з сивої давнини. Відповідно, традиції та звичаї, які передавалися від покоління до покоління дійшли і до нас. Вважається, що саме цього дня природа повертає на осінь і холод, а віряни несуть до церкви кошики з яблуками й квітами. Але історія свята починається не з епохи християнства, а з найдавніших часів, коли наші предки поклонялися різним богам. Саме тому цей день повязують з багатьма прикметами та ритуалами. Наприклад, в народі вірили, що в день Спаса яблука набувають чудодійної сили. Якщо відкусити плід і при цьому загадати бажання – воно неодмінно має здійснитися. А вам цікаво дізнатися які ще обряди та забобони характерні для цього дня?

Коли: 19 серпня

Де: Український Дім

Адреса: вулиця Хрещатик, 2

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Стендап і вино. Літній дворик

"Стендап та вино" - це чудова можливість провести незабутній вечір з коханою людиною або в компанії друзів, насолодитись келихом вина та від душі посміятись в затишному літньому дворику.

Коли: 19 серпня

Де: Дворик МЦКМ

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Green Grey

У самісінькому серці літа, 20 серпня, на обрії схилів Дніпра розкриється неповторний образ благодійного концерту та захоплюючої презентації україномовних треків від гурту GREEN GREY. Нова сторінка творчості і ваші улюблені пісні сповнені мудрістю і силою слова.

На тлі золотого серпня цей благодійний концерт - не просто звукова гармонія, а акт доброти і взаєморозуміння. До і після виступу GREEN GREY — ді-джей сети, ярмарок українських майстрів, активності, фуд-корти і бари. 

Коли: 20 серпня

Де: Курені

Адреса: Парковая дорога, 4

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

KYIV CODE. ROOFTOP

На KYIV CODE завітають спеціальні гості, які своєю творчістю будують новий ринок української сучасної музики. 

SAGE — виконавець з Дніпра та автор відомого хіта «Київ то є вдома». Завдяки цікавим образам, влучним рядкам та якісному продакшну, пісні артиста надовго залишаються в плейлистах слухачів. Наразі SAGE працює над випуском дебютного альбому, прем‘єра якого запланована вже у цьому році. Попереду багато свіжих пісень і деякі з них можна буде почути вже на івенті.

ELARM - його треки "Монументально" та "Hop" швидко набули популярності в тікток і потрапили в українські чарти. Артист відзначається свіжою музикою в стилі дрілл та треп. Незабаром виходить його гарячий реліз у стилі UK Garage під назвою "Pigulka"

WAVY DEM – перший англомовний реп виконавець України. Вперше його почули з треку Can I, де Вейві продемонстрував свій особливий, мінімалістичний та американський стиль. Багато сольних концертів по всій країні. Переможець PitBull Battle 2019. Виступав із такими артистами як Denzel Curry, Night Lovell, Tommy Genesis, A$AP TyY та іншими. Наприкінці серпня вийде другий сольний альбом - MadeinUA, де змішуються англійська та українська мови.

Коли: 19 серпня

Де: Тераса Bel Etage

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16А

Скільки коштує: від 300 гривень. Подробиці за посиланням.

SEBA. SWEDEN. HOSPITAL RECORDS

SEBA — шведський продюсер, що заслужив репутацію одного з найкращих постачальників якісного драм-н-бейсу за свою видатну кар’єру, що триває понад 25 років. Також, SEBA — резидент HOSPITAL RECORDS, тож він 100% зможе передати фірмовий вайб драм-енд-бейсу, який нещодавно привозив London Elektricity
Про виступи SEBA ходять легенди, бо кожний сет — незмінні енергійні та емоційні виступи, які лунали по всій Великобританії та Європі, поєднуючи його потужний стиль із чуттєвістю танцполу.

Коли: 19 серпня

Де: ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: від 500 гривень. Подробиці за посиланням.

GRANDE AMORE

Кожна людина мріє провести літні вихідні дні особливо, чекає казковості, бажає вражень та емоцій. 13 серпня запрошуємо вас у найкраще місце Києва, де відбудеться концерт, у якому виконавці у різних жанрах та різними голосами проведуть вас у світ кохання, яке всіх нас зачаровує та дивує. Пролунають популярні пісні, уривки з мюзиклів, класичний кросовер і, звичайно, всіма улюблені неаполітанські пісні.

Коли: 19 серпня

Де: Будинок архітектора

Адреса: вулиця Бориса Грінченка, 7

Скільки коштує: від 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Привиди замку Барона

Екскурсія в будинок барона або Замок лицаря на Ярославому Валу 1. Немає, мабуть, у Києві будинку, про який розповідали б стільки легенд, скільки про цей дивовижний будинок із вежею на розі вулиці Ярославів Вал. Його називають Будинком Барона, замком Барона, кажуть також, що на його балкончиках люблять іноді посидіти київські відьми.

Коли: 19 серпня

Де: пам'ятник Ярославу Мудрому

Адреса: метро "Золоті Ворота"

Скільки коштує: від 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах