Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня - фото: Getty Images/Nikola Stojadinovic
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня
Дозвілля та їжа
21 серпня 2023 14:48
Автор: София Бакун
Диван зачекає: чим зайнятися у Києві цього тижня - фото: Getty Images/Nikola Stojadinovic

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Куди піти у Києві 21-25 серпня:

Жадан і друзі

Унікальний проєкт Сергія Жадана і культурної платформи Ковчег "Україна" об’єднав поезію і музику, книгу і концерт, а ще усіх музикантів, які виконують пісні на вірші українського поета №1.

Цього разу Сергій запрошує усіх до Києва на святкування свого дня народження у Жовтневому палаці.

Цей концерт є презентацією унікального артбуку "Птах: вірші, що стали піснями", який виходить у видавництві "Ковчег "Україна".

Благодійний проєкт на підтримку ЗСУ – всі кошти від концерту та продажу книги будуть направлені на потреби військових, якими опікується фонд Сергія Жадана.

Коли: 23 серпня
Де: Жовтневий палац
Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Скільки коштує: від 450 гривень. Подробиці за посиланням.

Київ незалежний і незламний

За роки незалежності, попри труднощі й негаразди (а може, й завдяки їм) українцям вдалося побудувати унікальну державу. Щоб зберегти й примножити цей успіх, нам слід розуміти, в чому полягає феномен України, розуміти самих себе й наш величезний потенціал. І це можна побачити на екскурсії серцем Києва, де відбувалися знакові події сучасної України, незалежної й незламної.

Коли: 24 серпня
Де: Пам’ятник Нульовому кілометру біля Головного поштамту
Адреса: Майдан Незалежності
Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Моя історія. 32 роки Незалежності

Унікальний виставковий проєкт, в якому наскрізною ідеєю в одному експозиційному просторі поєднуються 32 арт-об’єкти відомих українських митців сучасності, колекція монет та марок за кожен рік незалежності України.

Коли: 22-25 серпня
Де: Музей Києва
Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 7
Скільки коштує: від 70 гривень. Подробиці за посиланням.

Показ фільму "День незалежності" за участі творчої групи

На 24 серпня 2022 року припала не лише 31-ша річниця відновлення української державності, а й пів року з початку повномасштабного вторгнення росії. Ця стрічка зображує один День Незалежності очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України. Всі ці люди створюють захопливу мозаїку одного дня життя України.

Коли: 21 серпня
Де: Будинок Кіно
Адреса: вулиця Саксаганського, 6
Скільки коштує: від 200 гривень. Подробиці за посиланням.

Король танго – Астор Пьяццола

Астор П’яццола – аргентинський геній мелодій танго усіх часів. Яскрава подія для всіх шанувальників класики, танго і самого П’яццоли. Концерт відбудеться у тихому та затишному місці - у Дворику Жовтневого палацу (МЦКМ).  Участь в концерті беруть один з найвідоміших оркестрів України "Київські солісти".

Диригент - маестро Ігор Пучков.

В програмі лунатимуть лише хіти всіх часів Короля Танго: легендарні "Лібертанго" та цикл "Пори року в Буенос-Айресі", знамениті "П’ять відчуттів танго" та "Танго Диявола" і ще багато іншого.

Коли: 22 серпня
Де: Жовтневий палац
Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Скільки коштує: від 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Зелені коридори

Міжнародна прем'єра в Театрі на Подолі. Проєкт створено в партнерстві з театром "Каммершпіле" (Мюнхен).

Наталія Ворожбит — драматургиня, культурний амбасадор України, тонкий психолог та іронічний спостерігач, написала п' єсу про наше сьогодні.

Максим Голенко — український режисер і поборник стереотипів, вперше в Україні інтерпретує її на сцені.

Четверо жінок із різних міст України пройшли зеленим коридором на захід і опинилися в безпеці.
Та кожна з них принесла з собою власне пекло та любов до життя, дітей, тварин та Батьківщини.

Чи закінчилася їхня драма гепі ендом? Чи історія лише починається?

Коли: 22 серпня
Де: Театр на Подолі
Адреса: Андріївський узвіз, 20Б
Скільки коштує: від 250 гривень. Подробиці за посиланням.

Чуваки не святкують, або Ukrainian

Вистава про війну з Росією та зміни в українському суспільстві за останніх декілька років. Але в центрі сюжету не сама війна, а життя одного українця, який розповідає про своє дитинство і свою юність в Конотопі, війну, любов, дружбу та зраду одночасно.

Нова класика, яка деяким відкриє очі на правду, про яку мовчать, деяким допоможе зрозуміти серйозність ситуації, замість сидіння в гаджеті, а іншим зможе просто підняти настрій і змусити вірити в найкраще майбутнє.

Це видовище можна спокійно описати, як театрально-музичну, колоритну та динамічну виставу, яка тримає весь час вас у постійному напруженні, а також вона вас здивує неочікуваними розвитками подій і манерою постанови.

Коли: 24 серпня
Де: Жовтневий палац
Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Скільки коштує: від 200 гривень. Подробиці за посиланням.

НАОНІ: МУЗИКА НЕЗЛАМНИХ НА ТЕРАСІ GULLIVER

НАОНІ України — провідний мистецький колектив України з багаторічним досвідом. В оркестрі нараховується близько 40 народних інструментів, у його складі — кращі з майстрів української інструментальної музики. Оркестровані твори української класики у виконанні НАОНІ не залишають байдужими як поціновувачів народної музики, так і любителів сучасних українських хітів — в программі до Дня Незалежності України ви почуєте й те, й інше.

Коли: 24 серпня
Де: Тераса ТРЦ Гулівер 5 поверх
Адреса: Спортивна площа, 1a
Скільки коштує: від 400 гривень. Подробиці за посиланням.

Перевірка матеріалу: Антон Тимошенко

Популярний стендапер Антон Тимошенко хоче перевірити себе, адже один з військових ЗСУ сказав йому, що він вміє жартувати на межі. Що ж, це ціле мистецтво і артисту доведеться продемонструвати усі грані свого таланту, щоб не перейти кордони. Чи легко це зробити, коли анонсовані жарти про ядерну війну, секс, почуття провини, евакуацію та інші не менш чутливі теми? Звісно, що ні. Проте Антон Тимошенко не просто так вважається одним з найкращих стендаперів в Україні.  

Коли: 22 серпня
Де: ДоскаБар
Адреса: вулиця Прорізна, 21
Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка Ганни Криволап "Світло крізь темряву"

Живописні серії Ганни Криволап – надзвичайно впізнавані за широким нестримним мазком, яскравою колористичною гамою та непересічними ідеями, які викликають захоплення. Нині мисткиня презентує важливий творчий проєкт – "Світло крізь темряву" – живопис, написаний під час війни.

Куратор проекту Kyїv Art School, Дмитро Струк

Під час виставки відбудуться цікаві мистецькі події: авторська екскурсія-діалог – художник Ганна Криволап і мистецтвознавець Ганна Владимирська; круглий стіл – обговорення "Творчість під час війни", або що таке культурний спротив; зустріч з героями картин - на питання глядачів відповідають ті, хто є творчою інтелігенцією України, і хто пішов виборювати Перемогу на фронті.

Коли: 23-25 серпня
Де: Музей Києва
Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 7
Скільки коштує: від 40 гривень. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах