Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 22 по 29 серпня - фото: кадр фільму "Довбуш"
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 22 по 29 серпня
Дозвілля та їжа
22 серпня 2023 11:21
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 22 по 29 серпня - фото: кадр фільму "Довбуш"

Vgorode переглянув, які фільми виходять у прокат цього тижня, і розсортував за їхнім рейтингом. Повний список заходів на цей тиждень дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

День Незалежності

Рейтинг IMDB: 8.3/10

документальний. Україна, 2023 р.

Режисер: Володимир Тихий

Дія фільму розгортається протягом одного дня – 24 серпня 2022 року, під час святкування 31-ї річниці відновлення державності України. Фільм складається з місць і людей, які добре передають дух справжнього воєнного часу. Місце дії фільму — як у порівняно безпечному Києві та Львові, так і в Харкові, що постійно страждає від ракетних ударів, та Миколаєві; як у окопі на передовій під Донецьком, так і на піску одеського пляжу. У фільмі представлено добу із життів «пляжного» поліцейського патруля, оператора протитанкового ракетного комплексу, водовозу, мінометника, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці паба, художниці та народного депутата. Всі ці люди та місця створюють захоплюючу мозаїку про один день життя України.

Довбуш

Рейтинг IMDB: 7.7/10

Історичний. Україна, 2022 р.

Режисер: Олесь Санін

У ролях: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дар'я Плахтій
Карпати. Початок 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати у гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають повстанцями. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне збагачення, другий — справедливості. Гуцули розпочинають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить все можливе, щоб знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто виборює свободу рідної землі. Про силу і кохання Олекси Довбуша, про зраду та несправедливість. Про те, як він жив і як обдурив смерть.

Остання подорож "Деметра"

Рейтинг IMDB: 6.5/10

Жахи. США. 2023 р.

Режисер: Андре Овредал

У ролях: Корі Хоукінс, Ешлінг Франчозі, Ліам Каннінгем

Моторошна історія, заснована на класичному романі Брема Стокера "Дракула". Картина розповідає жахливу історію про торговельний судно "Деметра", зафрахтоване для перевезення приватного вантажу - п'ятдесят немаркованих дерев'яних ящиків - з Румунії до Лондона. Звичайна, на перший погляд, подорож перетворюється на химерне дійство, адже команду починає переслідувати невідома сутність… Коли "Деметра" нарешті прибуває до берегів Англії, від екіпажу не залишається й сліду.

Відплата: Дорога помсти

Рейтинг IMDB: 5.2/10

Трилер. США, 2023 р.

Режисер: Німрод Антал

У ролях: Ліам Нісон, Джек Чемпіон, Ліллі Аспелл

Стрічка розповідає про керівника банку, який везе дітей до школи, коли отримує повідомлення про замінування його машини. Якщо зупиняться – машина вибухне.

Звіротачки

Рейтинг IMDB: 5.1/10

Анімація. США, Великобританія, ОАЕ, 2023 р.

Режисер: Росс Венокур

У ролях: Джиммі О. Ян, Джон Кліз, Шерон Хорган

Кажуть, не машина виграє перегони, а водій! Але і йому потрібно стати єдиним цілим зі своєю тачкою. Маленький Жі обожнює гонку і поважає зіркового гонщика Арчі, який нехтує правилами і зневажає суперників. І тому Жі має виграти головну гонку сезону за будь-яку ціну. На нас чекають дивовижні дороги, найкращі друзі та неймовірні Зверотачки!

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах