Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними - фото: Getty Images/Halfpoint Images
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
28 вересня 2023 10:32
Автор: София Бакун
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними - фото: Getty Images/Halfpoint Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше - на будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві з 30 вересня по 1 жовтня:

Культурний Десант

30 вересня та 1 жовтня в Києві, в артпросторі UYAVA, відбудуться два благодійні концерти "Культурного Десанту", на яких виступлять українські артисти і військовослужбовці ЗСУ. У музичній програмі — Коля Сєрга, Саша Чемеров, SKOFKA, Міша Крупін, Василь Байдак, Фіолет, Мойсей Бондаренко, Мирослав Кувалдін, Лера Мандзюк та інші.

"Культурний Десант" — об’єднання відомих митців, сили яких у щоденному режимі спрямовані на допомогу й підтримку духу військових, які боронять нас та українську культуру. За час діяльності «десанту» було проведено понад 2500 концертів на лінії фронту, у військових шпиталях і деокупованих містах. Також — ініційовано низку мистецьких та освітніх проектів, спрямованих на культурне відновлення країни, там, де вона цього потребує, і налагодження культурних мостів між військовими та цивільними.

Коли: з 30 вересня по 1 жовтня

Де: ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: від 300 гривень. Подробиці за посиланням

ЮЛЯ ЮРІНА.ВЕЛИКИЙ СОЛЬНИЙ КОНЦЕРТ

Юля Юріна — українська артистка та виконавиця. Свою музику описує як “темний електро-фольк”, адже не боїться поєднувати фольклорні мотиви з сучасним звучанням та зухвалим текстом. Має фольклорну освіту, що дозволяє їй створювати власні унікальні інтерпретації народної творчості професійно та з повагою до традицій.

З початку повномасштабного вторгнення Юля не виїжджала з України, а в перші місяці активно волонтерила та займалась гуманітарною допомогою.

Коли: 30 вересня 

Де: Bel etage

Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16А

Скільки коштує: від 400 гривень. Подробиці за посиланням

СОБАЧИЙ СТЕНДАП

Собачий стендап - це унікальний захід, де коміки жартують про собак, а в глядацькій залі сидять люди зі своїми собанями. Цього вечора десь буде дуже смішно, десь до болі знайомо, десь дуже тепло, бо ми збираємось своєю особливою комʼюніті собачників.

Коли: 30 вересня 

Де: Мораліст Бар

Адреса: вулиця Межигірська 23/22

Скільки коштує: від 350 гривень. Подробиці за посиланням

МАРУСЯ ЧУРАЙ

Історичний роман у віршах видатної Ліни Костенко про легендарну українську поетесу Марусі Чурай вперше поставлений на сцені Національного академічного театру оперети. Інсценізація ліро-епосу "Маруся Чурай" - свого роду відповідь на запит сучасного суспільства про єдину можливість духовного відродження нації - важливості порятунку і збереження української ідентичності.

Коли: 1 жовтня 

Де: Київський національний академічний театр оперети

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 53/3

Скільки коштує: від 100 гривень. Подробиці за посиланням

МЕРІ

МЕРІ – популярний український рок-гурт, створений у 1996-му в Трускавці Віктором Винником і Тарасом Шихом. З акустичного дуету колектив швидко виріс до повноцінної групи і на сьогодні має у своєму доробку 6 альбомів, крайній з яких – "Так, я з України" – вирізняється особливим символізмом та є винятково цифровим релізом. МЕРІ добре відомі не лише в Україні, а і за її кордонами, про що свідчать успішні виступи в США та Європі.

Коли: 30 вересня 

Де: Docker Pub

Адреса: вулиця Богатирська, 25

Скільки коштує: від 225 гривень. Подробиці за посиланням

Закриття Теплого Сезону Kureni

Вже в жовтні Kureni перейдуть на третій поверх основної будівлі в тепло і домашню атмосферу, але перед цим, епілогом літнього сезону стане благодійна музична зустріч, де основними хедлайнерами будуть німецькі артисти: легендарний Tiefschwarz і не менш талановитий Michal Zietara з Берліна. Ця подія обіцяє стати кульмінацією добра і музики!

Коли: 30 вересня 

Де: Курені

Адреса: вулиця Паркова дорога, 4

Скільки коштує: 300 гривень. Подробиці за посиланням

Оля Гайдамака "Проміння золоте"

Оля Гайдамака – це талановита мисткиня, яка народилася в Києві та отримала художню освіту в Київському художньому училищі та Київському національному університеті технологій та дизайну. Її творчість глибоко пронизана українською етнічною культурою і традиціями. Мистецтво Гайдамаки відоме своєрідним стилем та високо оцінене як в Україні, так і за кордоном.

Коли: 30 вересня 

Де: Національний заповідник "Софія Київська"

Адреса: вулиця Володимирська, 24

Скільки коштує: 60 гривень. Подробиці за посиланням

Дикий театр: Гей-парад

Вистава про тарифи і стереотипи 16+

У звичайному-звичайному Києві, у звичайній-звичайній хрущовці, жила звичайна-звичайна сім’я. Все як у людей: мама-вчителька, батько "у пошуках роботи", двоє дітей-дармоїдів, кум-гомофоб, на комуналку не вистачає… Але одного разу їм запропонували дуже вигідну, але незвичайну субсидію, і щоб її отримати, вся родина має піти на… кардинальні зміни у житті.

Коли: 1 жовтня

Де: Сцена 6

Адреса: вулиця Васильківська, 1

Скільки коштує: від 300 гривень. Подробиці за посиланням

Київський марафон Незламності 2023

З 2010 року Київський марафон від Run Ukraine щорічно проходив у центрі столиці, збираючи на стартах десятки тисяч учасників. Рік повномасштабного вторгнення став першим в історії, коли він не відбувся. Але 1 жовтня 2023 року українські бігуни знову вийдуть на старти Київського марафону — вперше за підтримки ПриватБанку.

Цьогоріч маршрут пролягатиме Трухановим островом. Для участі будуть доступні:

  • дистанції 42 км, 21 км, 10 км та 5 км;
  • веретанська десятка;
  • дитячі забіги;
  • та два формати: офлайн (у Києві) та онлайн — у будь-які точці світу.

Благодійною метою забігу стане збір коштів на закупівлю військової техніки для ЗСУ: 50% від суми реєстраційних внесків на дистанції із залізною медаллю, а також 100% від суми "з віртуальною медаллю" буде передано державній фандрейзинговій платформі UNITED24.

Коли: 1 жовтня

Де: Труханів Острів

Адреса: Труханів Острів

Скільки коштує: вхід вільний. Подробиці за посиланням

Масони і посвята у Таємному клубі

Бажаєте доторкнутися до Великої Таємниці, що змалечку непомітно супроводжує наше життя в дитячих іграх , книжках,  скверах та в оздобленнях будинків, в Києві та Україні в цілому?
Тоді вам на екскурсію про масонів – членів таємного братства, що дотримуються системи моральних норм, закодованої в символах і алегоріях.

Коли: 1 жовтня

Де: Біля готелю "Національний"

Адреса: вулиця Липська 5

Скільки коштує: 350 гривень. Подробиці за посиланням

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах