10 вариантов, куда сводить ребенка на День святого Николая в Киеве.
10 варіантів, куди зводити дитину на День святого Миколая у Києві
Дозвілля та їжа
04 грудня 2023 14:41
10 вариантов, куда сводить ребенка на День святого Николая в Киеве. Фото: gettyimages.com, Frank Rothe

Цього року українці відзначають День святого Миколая у середу – 6 грудня. Vgorode зібрав 10 цікавих заходів у Києві, куди можна буде сходити з дитиною.

Прем'єра нового фільму: "Динозаври: подорож у часі".

Селеста, допитлива восьмирічна дівчинка, зачарована динозаврами. Одного разу, коли вона готувалася до доповіді про їхнє вимирання, в її кімнаті з'явилася чарівна і мудра істота. Разом вони вирушили в грандіозну та дивовижну поїздку в часі, щоб побачити Землю такою, якою вона була в давнину. Вони дізналися, як сильно змінилися динозаври за мільйони років. Як з невеликих істот, схожих на ящірок, вони перетворилися на супер-хижаків, гігантських істот та тварин з надійною бронею. Вони спостерігали за ними до того дня, коли катастрофа призвела до їхнього масового вимирання. Але саме тоді, коли здавалося, що все втрачено, Селеста знайшла ключ до секрету виживання динозаврів.

Де: Планетарій (вулиця Велика Васильківська, 57/3);

Коли: 6 грудня о 11:00; о 12:00; 13:00; о 14:00; о 15:00;

Скільки коштує: 200-250 гривень. Докладніше за посиланням.

Казка про Мороза-Морозенко

Спектакль для дітей про дівчинку Марічку, яку примхлива мачуха з доньками відправили до зимового лісу збирати ягоди. Завдання нездійсненне, але у бідної дівчинки не було вибору, тому вона пішла до лісу. Раптом вона зустріла там Мороза Морозенка.

Марічка змогла відповісти на всі питання власника лісу і отримала за це щедру винагороду. Але вдома на неї чекають мачуха з доньками, які хочуть отримати ще більше подарунків від Мороза Морозенка.

Де: Київський академічний театр ляльок (вулиця Грушевського, 1А);

Коли: 6 грудня о 12:00 та 15:00;

Скільки коштує: 100-200 гривень. Докладніше за посиланням.

Казкові історії Святого Миколая

У ТЦ "Україна" буде вистава "Святкові історії Святого Миколая". Вирушимо у веселу та незабутню казкову подорож разом з Українським академічним фольклорно-етнографічним ансамблем KALYNA. Святий Миколай запрошує вас відвідати чарівний світ української зими. Там ви познайомитеся з давніми традиціями, а також на вас чекають таємничі пригоди. Ви почуєте колядки та щедрівки, побачите веселі танці.

Де: ТЦ "Україна" (площа Перемоги, 3);

Коли: 6 грудня о 15:00 та о 18:00;

Скільки коштує: 250 гривень.

Інтермедія "Ангели Святого Миколая"

Разом з дітьми ангели шукатимуть зниклу різдвяну зірку. До цьогорічного святкового нагоди театр відкриває новий сценічний простір – мікросцену, де цього дня зіграємо дві зимові прем'єри для найменших глядачів.

Де: ТЮГ (вулиця Липська, 15/17);

Коли: 6 грудня о 13:00;

Скільки коштує: 250 гривень. Докладніше про це тут. /a>

Спектакль "Як маленьке лисеня святого Миколая шукало"

За кілька днів до чарівної ночі маленьке лисеня дізналося, що існує Святий Миколай, який приносить подарунки та щастя дітям. Лисеня вирішило запросити його до лісу, але звірі не надто вірили, що воно справді прийде, а деякі навіть не знали, хто такий Святий Миколай. Але у кожній казці є частинка дива.

Де: ТЮГ (вулиця Липська, 15/17);

Коли: 6 грудня о 15:00;

Скільки коштує: 250 гривень. Детальніше про це тут.

Спектакль “Святий Миколай. Секрет різдвяних подарунків”

Ви потрапите до резиденції Святого Миколая та дізнаєтеся про секрети виготовлення подарунків. Також чекайте на зустріч із казковими персонажами. Малюк отримає відповіді на важливі питання: чи існує насправді Святий Миколай і чому його свято таке важливе.

Де: Флоренція (вулиця Володимира Маяковського, 31);

Коли: 6 грудня о 16:00 та о 18:00;

Скільки коштує: 250 гривень. Детальніше про це тут.

Різдвяна подорож на Чумацький шлях

Мудрий Дід-казкар розповідає, що врятувати Різдво і повернути Світло може тільки Святий Миколай, що знаходиться на Чумацькому Шляху. Відважний хлопець Івась із сестрою Зоряною вирушає у ризиковану подорож на Небо. Дорогою маленькі сміливці зазнали нелегких випробувань і нарешті досягають Сузір'я Чумацького шляху, де стикаються з неземними створіннями. Герої знаходять і самого Святого Миколая.

Де: Флоренція (вулиця Володимира Маяковського, 31);

Коли: 6 грудня о 16:00;

Скільки коштує: 150 гривень. Детальніше про це тут.

Спектакль "Таємниця чарівної скриньки"

Весела та пізнавальна вистава "Таємниця чарівної скриньки" створена для дітей від 5 до 10 років. Але її цікаво буде подивитись і дорослим. Чарівний сюжет, яскраві персонажі, унікальна можливість побувати всередині дива викличуть великий інтерес у дітей, а батькам підкажуть інструменти та способи, як зацікавити своїх дітей різними науками - водночас природними та гуманітарними.

Де: Київська фортеця (бульвар Лесі Українки 12-14);

Коли: 6 грудня о 16:00;

Скільки коштує: 200 гривень. Детальніше про це тут.</a >

Майстер-клас з виготовлення святкових прикрас

Всіх бажаючих котиків чекає на дитячий майстер-клас та святкові фотозони. З 17:00 до 19:00 буде майстер-клас із виготовлення святкових прикрас. В атріумі Греція працюватиме фотовиставка від ГО "Мрія дітей України" з унікальними історіями кожної дитини та їхніми бажаннями.

Де: DREAM yellow (Оболонський проспект, 1Б);

Коли: 6 грудня з 17:00 до 19:00;

День Святого Миколая в Lavina

У дитинстві так важливо вірити в чудеса і знати, що десь там існує Святий Миколай, який обов'язково раз на рік прийде до тебе і якому можна розповісти найтаємніші бажання. На відвідувачів чекатимуть дитячий DJ, анімаційна програма від Святого Миколая та його помічників – ангелів, подарунки.

Де: ТРЦ Lavina (вулиця Берковецька, 6Д);

Коли: 6 грудня о 15:00.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах