Куди піти у Києві цими вихідними 30-31 липня 2022 року: афіша заходів.
Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними
Дозвілля та їжа
28 липня 2022 17:47
Куди піти у Києві цими вихідними 30-31 липня 2022 року: афіша заходів. Фото: pexels.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 30-31 липня:

Благодійна зустріч "KURENI ДОБРА"

На зелених пагорбах Дніпра відбудеться подія, на яку всі так довго чекали. Це чудова можливість провести час у приємній компанії однодумців, підтримати український бізнес, відпочити від сьогоднішніх реалій та стати частиною доброї справи на користь ЗСУ.

Вас чекатиме:

  • виставка художників
  • музика добра
  • ярмарок вінілу
  • патріотичний стенд-ап
  • маркет українських виробників
  • фудкорт із смачною їжею та прохолодними напоями

Коли: 30-31 липня, 13:00-21:30

Де: Курені

Адреса: вул. Паркова дорога, 4

Скільки коштує: благодійний внесок у розмірі 200 чи 400 гривень. Подробиці за посиланням.

Артпроект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: 30-31 липня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки коштує: вільний вхід. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 30-31 липня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 30-31 липня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Справжні чудовиська Марії Приймаченко

Зустрійтеся віч-на-віч зі страшилищами з власного дитинства, щоб усвідомити, що вони зовсім не страшні, а дуже навіть привітні і дружні. Наївне мистецтво Примаченко здається справді родом із дитинства – щирі, безпосередні, поза правилами раціонального світу дорослих. Але натомість її роботи не існують поза контекстом сучасності, а навпаки доповнюють його смислами, яких нам сьогодні так не вистачає.

Коли: 30-31 липня, 10:00-18:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: бул. Шевченка, 12

Скільки коштує: від 50 до 90 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка "Ампутована весна"

Фотовиставка ігрових не-документальних проектів. Автори вдивляються у нинішні явища: від форм тортур та масових згвалтувань російськими військовими до вимушеного переселення та приглушеного відчуття втраченої весни. Через призму об'єктиву художники та художниці дивляться на нову реальність та конструюють художню відповідь на неї.

Коли: 30-31 липня, 16:00-19:00

Де: Ya Gallery

Адреса: вул. Хорива, 49б

Скільки коштує: донат. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 30 липня, 10:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 грн. Подробиці за посиланням.

Майстер-клас з рідкого акрилу - Fluid art

Fluid art - це новий різновид абстрактного живопису, суть якого полягає в тому, щоб розлити акрилові фарби на полотні, при цьому фарби різних кольорів поєднуються між собою і з додаванням медіуму, силікону та інших речовин створюють мальовничі ефекти.

Коли: 30 липня, 13:00

Де: Арт-студія "Ліхтарик"

Адреса: вул. Бастіонна, 5а

Скільки коштує: 740 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Лавка"

Не така вже й легка річ – стосунки між чоловіком та жінкою. А навіть більше, хитросплетена! Начебто все зрозуміло, а поринеш глибше - відразу виникає безліч питань і сумнівів... Ілюзія за ілюзією!.. Очікують любов, гармонію та щастя, а отримують пекучу драму та довічні поневіряння. Але продовжують вірити і сподіватися, що питання у «правильній людині» – потрібно «просто» перевиховати партнера, або знайти «того самого», єдиного, і тоді з'явиться – щастя!

Коли: 30 липня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Іронічна комедія "Готель "Portal""

Головний герой, їдучи додому після вечері, опиняється у дивному готелі, де всі мешканці нагадують божевільних. Однак найдивнішим з них виявляється таємничий Лікар С. Хто цей Лікар? І що він робить у готелі? Саме це необхідно буде дізнатися Жюльєн.

Комедія занурить вас у фантастичний світ, у якому досі не ступала нога людини, можливо.

Коли: 30 липня, 17:00

Де Національний Центр Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса (НЦТМ ім. Леся Курбаса)

Адреса: вул. Володимирська, 23в

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Підземний Хрещатик"

Пройти близько трьох кілометрів під землею від Олімпійської до головної вулиці Києва та вийти на несподіване місце. На власні очі побачити старовинні тунелі, побудовані в середині XIX століття, і підземні річки: Клов та його притоки Кловиця та Хрещатик.

Коли: 30 липня, 16:00

Де: Антоновича, 50, "Мегамаркет", між двома входами до магазину

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Майже сімейна вечеря"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 30 липня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 50 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Таємниці Володимирської гірки"

На екскурсії "Секрети Володимирської гірки" ми подивимося цей парк та його околиці зовсім інакше. А наприкінці прогулянки заглянемо у таємне подвір'я старовинного костелу.

Коли: 30 липня, 16:00

Де: біля верхньої станції Фунікулера (на Володимирській гірці)

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Еклери на мільйон"

Скільки коштує щастя! Мільйон чи мільярд? У гривнях чи доларах? Герої нашої авантюрної пригоди впевнені, що щасливими їх може зробити лише великий куш! Вони готові віддати останнє, щоб почути секрети успіху від молодого американського мільйонера! І поки "акули бізнесу" навіть не підозрюють, що їх обдирають до нитки в їхнє життя вривається справжнє кохання, вірні друзі та Мафія!?

Коли: 30 липня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. На сцені виступатимуть: Ігнатій Михайлюк, Женя Коротков, Ваня Барбул, Марк Свиридюк.

Коли: 30 липня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Перший контакт"

"Перший контакт" - термін, що означає першу зустріч мешканців Землі із представниками позаземного розуму. Але у виставі відбудеться не просто перший контакт, а ще й перший сексуальний контакт. Головному герою Колі, втрачати нічого, він готовий на все. Життя на Землі не залагодилося і він в рамках проекту дослідження космосу, вирушає в далекі дали, назустріч пригодам.

Коли: 30 липня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Stand Up Суботник

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал. Вам жартуватимуть: Альберт Лалаян, Діма Білоус, Женя Євсюков.

Коли: 30 липня, 18:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Стендап Оборона

Це вечір гумору та гарного настрою. Для вас виступатимуть Раміль Янгулов, Андрій Бережко, Джейхун Сафаров, Антон Болдирєв.

Коли: 30 липня, 18:30

Де: Dorothy pub

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43/16

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Підземна Солом'янка. Струмок Кадетський Гай"

Струмок Кадетський Гай на Солом'янці протікає під землею неподалік залізничної станції "Київ-Депо".

Ми пройдемо близько 2 кілометрів під землею його руслом і побачимо найбільший підземний каскад Києва, сталактити і сталагміти і зробимо напрочуд атмосферні фото.

Коли: 31 липня, 13:00

Де: 5 хвилин від станції метро "Політехнічний інститут", біля станції швидкісного трамваю "Політехнічна"

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Інстинкт"

Давно не секрет, що стосунки чоловіка та жінки будуються насамперед на їхніх природних інстинктах. Чоловік-мисливець завжди мав на меті задовольнити свої сексуальні потреби та наплодити якнайбільше дітей (бажано від різних жінок), а жінка-мати у свою чергу завжди бажала знайти захисника, з яким буде надійно створити сім'ю. А для досягнення цих інстинктивних потреб обидва завжди використовували таку дивовижну та ефемерну зброю, як КОХАННЯ. Але якщо все так зрозуміло та просто…

Коли: 31 липня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Stand Up 8x8

Цього вечора виступатимуть 8 молодих веселих коміків. Кожен розповість по 8 хвилин свого класного та смішного матеріалу. Для вас виступатимуть: Вова Маслов, Ігнат Михайлюк, Марина Войцеховська, Макс Мельников, Діма Захарченко, Женя Лещенко, Вадим Кириленко, Богдан Письменко.

Коли: 31 липня, 17:30

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик, 19а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Потрібен брехун"

Хто він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант "обвести навколо пальця" будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця – депутата (ці діячі вже давно і всюди перетворилися на комічних персонажів), який наобіцяв довірливому народу "золоті гори", а після виборів мирно лежав на лаврах слави!

Коли: 31 липня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 80 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах