"Нафтогаз" підняв втричі ціни на газ: як зміняться тарифи на опалення для населення

"Нафтогаз" підняв втричі ціни на газ: як зміняться тарифи на опалення для населення.

"Нафтогаз" підняв втричі ціни на газ: як зміняться тарифи на опалення для населення. Фото: dw.com

Комуналка
27 травня 2022 14:11

В Україні можуть вирости ціни на опалення для населення та бюджетної сфери, оскільки "Нафтогаз Трейдинг" встановив нові ціни на природний газ.

Після підняття ціни на газ в 3 рази, органи місцевого самоврядування змушені або підвищити тариф для населення у 2,5 рази, або компенсувати величезні суми з місцевих бюджетів, які вже й так майже порожні, розповідає заступник профільного комітету Ради Олексій Кучеренко.

У випадку, якщо цінник на газ для комунальників все ж таки підвищать, українцям вже з нового опалювального сезону приходитимуть космічні платіжки. Приблизно по 10 тисяч і навіть більше.

Однак у прес-службі "Нафтогазу" запевняють, що тарифи на газ та тепло для населення не підвищуватимуться.

Уряд ухвалив законопроект, згідно з яким частина міжнародної фіндопомоги для України використовуватимуть для стримування тарифів. Цими коштами компенсують різницю між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, зокрема для Теплокомуненерго, і це дозволить ТКЕ розраховуватися за новими цінами та сплатити борги.

Тепер основна проблема полягає в тому, чи вистачить міжнародної фіндопомоги, щоб погасити різницю між новими тарифами для теплокомуненерго та старими тарифами для населення.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Національний банк України поки не планує відпускати курс долара. Відмову від фіксації розглядатимуть після припинення гарячої фази.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах