За гарячу воду треба платити навіть мешканцям із бойлером - КМДА

За гарячу воду треба платити навіть мешканцям із бойлером – КМДА.

За гарячу воду треба платити навіть мешканцям із бойлером – КМДА. Фото: Vgorode

Комуналка
14 червня 2022 21:43

Коли багато жителів Києва ставили собі у квартири бойлер, вони вважали, що за цю послугу платити їм більше ніколи не доведеться. Але не все так просто.

Як виявилося, якщо в житловому будинку існує внутрішня система гарячого водопостачання, то за гарячу воду все одно доведеться платити незалежно від того, є у вас бойлер у квартирі чи ні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє КМДА, оплата за гарячу воду здійснюється не лише за показаннями лічильника – квартирного чи загальнобудинкового. Ще з кінця минулого року, з грудня 2021 року, у платіжних квитанціях киян з'явився рядок, якого раніше не було. Це ФСГ – функціонування системи гарячого водопостачання. Платіж цей невеликий, у середньому по Києву на травень він становить 46,5 гривень. Хто користується гарячою водою за лічильником, повинен оплачувати, крім ФСГ, також за витрачені кубометри гарячої води, а хто має бойлер - той платить лише ФСГ.

ФСГ - оплата за теплову енергію, що споживається будинком для роботи внутрішньої системи гарячого водопостачання, а також рушникосушарок. Цієї плати не уникнути незалежно від того, є у вас бойлер чи ні, наголошують у КМДА. Ця плата нараховується протягом усіх місяців, коли в будинку надається послуга гарячого водопостачання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах