Через війну борги мешканців Києва за комуналку значно зросли

Через війну борги мешканців Києва за комуналку значно зросли.

Через війну борги мешканців Києва за комуналку значно зросли. Фото: Vgorode

Комуналка
05 серпня 2022 19:15

Військові дії, спад в економіці, від'їзд багатьох українців за кордон та безробіття позначилися на рівні оплати комунальних послуг у Києві. Заборгованість киян продовжує зростати.

Заборгованість киян перед КП "Київтеплоенерго", порівняно з минулим роком, зросла на 32%. Станом на 1 липня загальна сума заборгованості за послуги опалення та гарячого водопостачання становить дуже велику суму – 5,5 млрд грн.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лише три чверті киян оплачують послуги опалення та гарячої води, пишуть в "УНН" із посиланням на журналістський запит до "Київтеплоенерго". Так, відсоток розрахунків за перше півріччя 2022 становить 75%.

Існує закономірність, за якою щороку влітку зростають борги за опалення. Це пов'язано з тим, що частина клієнтів не оплачують повністю послуги під час опалювального сезону, а сплачують їх рівномірно протягом усього року, у тому числі й у літній період, коли послуги опалення не надаються. Цього року до цієї щорічної тенденції накопичення боргів до літа додалася і друга - багато киян покинули столицю навесні через інтенсивні бойові дії неподалік столиці, і послуги ЖКГ значна частина з них не сплачувала.

КП "Київтеплоенерго" пропонує клієнтам, які мають борги за гарячу воду та опалення, реструктуризувати борг. Для цього потрібно укласти договір, надавши всі необхідні документи у Центр комунального сервісу. Для зв'язку з ЦКР можна використовувати Facebook, Skype або Telegram.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах