Чи готова Київщина до нового опалювального сезону

Чи готова Київщина до нового опалювального сезону.

Чи готова Київщина до нового опалювального сезону. Фото: unsplash.com

Комуналка
26 серпня 2022 12:00

На Київщині триває автивна підготовка до нового опалювального сезону в умовах війни. У регіоні ця підготовака проходить на належному рівні, влада області має надію, що перебоїв з теплом не буде.

Як зазначив голова Київської області Олексій Кулеба, ефективна підготовка регіону до опалювального сезону - це частина оборони держави.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Кулеби, на сьогодні готовність Київщини до зимового періоду складає 70%.

- Разом з усіма органами влади, очільниками громад та комунальними структурами докладаємо максимум зусиль, аби ця робота тривала злагоджено, а жителі були готові до нелегкого періоду холодів, - сказав очільник області.

Олексій Кулеба заявив, що попереду нас чекає найважчий опалювальний сезон за останні 30 років. Він говорить, що Росвя використовує у війні енергетичний шантаж. 

Згідно за планом на Київщині також тривають роботи з відновлення пошкоджених через бойові дії об'єктів.

До роботи в новому опалювальному сезоні підготовлено 975 котелень. 64 котельні було пошкоджено окупантами. На сьогодні 47 з них вже відновили. 

КОВА вживає всіх необхідних заходів, щоб підтримати громаду та пришвидшити ліквідацію наслідків окупації. На це з обласного бюджету виділено 40 мільйонів гривень. 

На випадок аварійного відключення теплопостачання місцева влада має варіанти резервних джерел енергії. 

Поступово область буде зменшувати вживання природного газу та переходити на альтернативні джерела опалення. Уже 48 котелень, які працюють у закладах освіти, переведено на бальш економічні джерела опалення - дрова або електроопалення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що влада обіцяє розпочати опалювальний сезон вчасно і навіть назвала приблизну дату. Її зміни можуть залежати тільки від погодних умов. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах