Як у Києві оформити реструктуризацію боргів по ЖКГ

Як у Києві оформити реструктуризацію боргів щодо ЖКГ.

Як у Києві оформити реструктуризацію боргів щодо ЖКГ. Фото: gettyimages.com, Photo and Co

Комуналка
05 березня 19:40

Якщо житель Києва має великі борги за комуналку і він не може відразу їх сплатити, існує можливість укладання договору про реструктуризацію боргів.

Договір про реструктуризацію має сприятливі умови, враховує індивідуальні аспекти споживачів, а головне – оберігає споживачів від примусових заходів для стягнення заборгованості, - розповіла Юлія Романченко, директор структурного відокремленого підрозділу по роботі зі споживачами комунального концерну "Центр комунального сервісу" (ЦКС).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

За 2023 рік ЦКС уклав із споживачами близько 800 договорів реструктуризації, що зовсім мало – більшість боржників про таку можливість не знають чи не хочуть укладати договір.

Виплачувати заборгованість частинами дозволяють такі компанії: КП "Київтеплоенерго", КП "Київкомунсервіс", ПрАТ "Київводоканал", КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду м. Києва".

Умови договорів реструктуризації заборгованості визначаються лише між виконавцем послуги/управителем багатоквартирного будинку та споживачем.

Договір укладається під час прийому у сервісному центрі ЦКС – незалежно від місця проживання. Список документів, який для цього потрібний, доступний за посиланням.

Кияни, які виїхали за кордон, також можуть укласти такий договір, дистанційно – за допомогою поштового зв'язку або ж підписавши договір електронним цифровим підписом.

Нагадаємо, у січні Vgorode писав, що в Києві буде припинено постачання електроенергії громадянам, які не внесли оплату за свої рахунки. Така можливість виникла після отримання дозволу уряду на відключення боржників від комунальних послуг.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах