Тварини, які стали знаменитими під час війни

Колаж: Олександр Шатов

Колаж: Олександр Шатов

Люди міста
26 квiтня 2022 18:17

Неможливо описати той самий зв'язок між людиною і твариною, який дарує нам почуття безумовної любові та відданості. За час війни ми чули безліч історій про те, як українці рятували своїх та чужих тварин ризикуючи собою, адже «русскій мір» нещадний до всього живого.

Найзворушливіші історії про українських тварин миттєво розліталися по мережі і нагадували нам про важливе - ми повинні дбати про тих, хто цього потребує, навіть у найважчий час.

Пес Патрон

Пес Патрон породи джек-рассел-тер'єр став сапером та зіркою інтернету, а «Укрпошта» навіть анонсувала випуск поштових марок з його зображенням. До початку військових дій в Україні Патрон не був службовим псом, 2 роки тому керівник чернігівської групи піротехніків подарував його своєму синові. Ніхто не очікував, що пес допомагатиме саперам розмінувати деокуповані території, проте Патрон чудово розуміє свої обов'язки та отримує за свою роботу ласощі – твердий сир.

Макарівський Хатіко

У селі Макарів Київської області знайшли собаку породи акіта-іну на ім'я Ріні, яка місяць чекала на свою господарку на ганку будинку. Як з'ясувалося, господиню Ріні, 38-річну Тетяну Задороджняк жорстоко вбили кадирівці. Волонтери хотіли забрати собаку до притулку, але вона відмовлялася йти. Відеосюжет про Ріні побачила жінка на ім'я Надія, яка одразу вирушила до селища на пошуки собаки, привезла їй теплий комбінезон та собачі ласощі. Тепер у Ріні буде нова господарка, яка прийме її до своєї родини.

Мася з Маріуполя

Про долю кішки Масі та її господаря, 12-річного хлопчика Данила, фото яких облетіло весь інтернет, мало що відомо, крім того, що їм вдалося вибратися з Маріуполя… По очах кішки можна тільки уявити, що їм довелось пережити. А хлопчик міцно притискає Масю до себе, адже незважаючи ні на що, він не залишив її.

Instagram @uanimals.officialInstagram @uanimals.official

Буча з Бучі

Патрульні з Бучі знайшли в розстріляному автомобілі мирних жителів собаку, яка спала на уламках скла. Собачку нагодували та відвезли до ветеринарної клініки. Після того, як патрульний Олександр розповів своїй дружині про таку знахідку, вони вирішили забрати її собі. Собаку назвали Бучею і тепер вона член патрульної сім'ї.

Марік для Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба забрав собі цуценя, якого вдалося врятувати з Маріуполя. Політик повідомив про це у своєму Instagram. «Знайомтеся, це Марік. Його разом з іншими песиками вивезли з Маріуполя, де пропали безвісти люди, у яких мама собака народила цуценят. Тому Марік. Я не міг не дати йому шансу на щасливе собаче життя. Тож тепер у інших моїх двох собак – Густава і Бенджі – з'явився новий друг», - розповів міністр.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

Лабрадор з Ірпіня

Цей знімок відомого фотожурналіста Los Angeles Times Маркуса Яма облетів увесь світ. Як виявилося, собака, що лежить на дорозі - паралізована, а чоловік, що обіймає її - зовсім не її господар. 12-річного пса кинули у тяжкому стані, при огляді у нього знайшли пухлини та онкозахворювання. Проте, песик все ще хоче жити, він самостійно їсть, ходить в туалет, проявляє активність і радіє новим знайомствам. Волонтери шукають для нього дбайливу сім'ю, з якою пес, котрий пережив весь жах війни, зможе провести залишок свого життя.

Instagram @yamphotoInstagram @yamphoto

Дідусь з кішкою з Краматорська

Фото цього дідуся з Краматорська ви могли бачити у телеграм-каналах та інших соціальних мережах, як приклад того, що не може бути виправдань, щоб покинути свого улюбленця. Дідусь не мав переноски для кішки, але все ж таки знайшов спосіб евакуювати її із зони бойових дій.

Twitter @turkmendagzTwitter @turkmendagz
ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах