Вчитися ніколи не пізно: 8 безкоштовних мобільних додатків для вивчення англійської мови

Колаж: Олександр Шатов

Колаж: Олександр Шатов

Суспільство
08 квiтня 2022 16:03

Через повномасштабну війну РФ проти України вже понад 10 мільйонів українців були змушені залишити свої будинки та шукати безпечніше місце як усередині країни, так і за її межами.

Так за даними ООН понад 6,5 мільйонів українців виїхали в інші місця всередині країни, а ще 3,2 мільйона вже покинули Україну. Це більше 23% населення країни.

Для тих хто виїхав  за кордон актуальним є питання не тільки пошуку житла, а й пошуку роботи. Але без знання хоча б англійської мови на достойну зарплатню та інтерес з боку роботодавців  розраховувати не варто.

Ми підготували для вас 8 безкоштовних додатків, які допоможуть вам леко та швидко оволодіти англійською мовою. 

Anki

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

AnkiAnki

Anki – це програма для полегшення запам'ятовування слів, виразів та будь-якої іншої інформації за допомогою інтервальних повторень.

Ця система полягає в механізмах роботи пам'яті. Нове слово ви повторюєте через хвилину, наступного разу - через кілька годин, потім через день і далі за наперед проробленою схемою. Завдяки цьому слова надовго залишаються у пам'яті.

Основу бази даних Anki складає список записів. Кожний запис є набором полів зі словами, визначеннями, вимовами тощо, у тому числі за вказаними у базі шаблонів автоматично створюються картки.

Duolingo

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

DuolingoDuolingo

Duolingo - безкоштовна платформа для вивчення мови та краудсорсингових перекладів. Сервіс розроблений так, що проходячі уроки користувачі паралельно допомагають перекладати веб-сайти, статті та інші документи.

Програма допоможе вивчити англійську мову використовуючи практичні завдання: діалоги з розмовною лексикою, читання, аудіювання та письмо. Матеріал у "Duolingo" подається в ігровій формі, так що його максимально просто запам'ятати. По мірі вашого "просування" складність вправ і ваш словниковий запас збільшуватимуться. Достатньо приділяти додатку близько 20 хвилин на день, щоб поступово вивчати англійську.

Preply

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

PreplyPreply
Preply – це мовна програма, в якій ви можете знайти репетитора для приватних уроків, поповнювати словниковий запас та виконувати вправи у зручному для вас темпі. Англійська мова є найпопулярнішою на Preply, однак ви легко можете вивчати французьку, німецьку, іспанську, японську або навіть турецьку мову.

Ваш вчитель може знаходитися на іншому кінці світу, але зручна відеоплатформа, регулярні вправи та різноманітні навчальні матеріали допоможуть вам набути всіх необхідних навичок.

ED course

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

ED courseED course

ED Курси - це спеціально підібрані заняття, які дозволяють зробити навчання англійської більш швидким і комфортним.

У додатку ED Курси англійської є:
- 4 базові курси для вивчення англійської мови за рівнями - від elementary до upper intermediate;
- 7 спеціалізованих курсів – для IT-фахівців, бізнесу, підготовка до IELTS, неправильні дієслова;
- понад 200 уроків англійської у всіх курсах.

Memrise

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

MemriseMemrise

"Наш додаток заснований на вбивчо-крутих навчальних технологіях. Вони дозволяють прискорити процес навчання і допомагають краще запам'ятовувати нові слова, ніби змушуючи твій мозок постійно натискати на кнопку "Зберегти". Непомітно тобі, звичайно. У цей час ти просто дивишся прикольні відео з носіями мови, зняті в найкрасивіших містах світу, і граєш у ігри-опитування. Тобто робиш речі, максимально протилежні до нудного читання підручника", саме так описують додаток його розробники.

Simpler

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

SimplerSimpler

Підійде для вивчення англійської мови як з нуля, так і при вдосконаленні своїх знань. Ви зможете не тільки запам'ятовувати переклад слів, але й тренувати їх написання. У кожній новій вправі та уроці вам зустрічатиметься лексика з попередніх завдань - так ви зможете нарощувати словниковий запас і швидше запам'ятовувати нові слова.

Easy ten

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

Easy tenEasy ten

Головна мета цього додатка – вивчити основні правила граматики англійської мови. Ця програма ідеально підходить для елементарних рівнів. Easy ten містить вісім розділів. Кожен розділ містить короткі та чіткі пояснення англійської граматики, вікторини для кожного уроку та остаточний тест.

Розумна система навчання запам'ятовує та враховує скоєні користувачем помилки та надалі дає можливість повторити та вивчити ті слова, які викликали труднощі.

Words

Скачать для Android

Скачать для Apple iOS

WordsWords

Програма чудово підійде для людей з будь-яким рівнем знання мови від початківця до просунутого.

Особливості Words:
- 10 унікальних тренувань, кожне тренування вчить конкретної навички мови, що вивчається.
- вивчення готових наборів слів або додавання своїх.
- вбудований словник із зручним пошуком.
- система досягнень та докладна статистика навчання.
- розумні нагадування про заняття.
- вимова, приклади використання та картинки для кожного слова.
- індивідуальна програма навчання.
- не потрібен доступ до інтернету - займатися можна будь-де.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах