Незабутні перформанси світу на підтримку України

Колаж: Олександр Шатов

Колаж: Олександр Шатов

Суспільство
22 квiтня 2022 11:07

Для більшості країн у світі Україна є символом сміливості та національної боротьби за життя та свободу. Люди з різних куточків планети підтримують українців усіма можливими способами, захоплюючись єдністю та героїзмом нашого народу. Акції підтримки, перформанси, інсталяції та мітинги потрібні для того, щоб привертати все більше уваги громадськості до того, що несе у собі російська окупаційна війна.

Відкриття футбольного матчу «Дербі Італії» у Турині

Українська солістка гурту Go_A Катерина Павленко разом із італійською співачкою Gaia виконали знамениту антивоєнну пісню Джона Леннона Imagine перед матчем між Ювентусом та Інтером на заповненому «Ювентус Стедіум». Ідею провести таку акцію на підтримку України запропонував президент футбольної ліги Серії А Лоренцо Казіні. «Дякую клубам за те, що вони зробили і роблять для українських людей та для зміцнення миру. Я вибрав пісню «Imagine» за універсальний текст, це гімн надії, який сьогодні вивчають у школах, щоб наблизити дітей до цінностей світу, братерства та терпимості» - сказав Казіні. Стадіон та футболісти відреагували оваціями на бездоганне виконання композиції.

«Криваве» озеро біля посольства Росії у Литві

У престижному районі Вільнюса Жверінас озеро навпроти посольства росії забарвили у колір крові, щоб привернути увагу до військових злочинів та геноциду, які рашисти влаштували в Україні. «Важливо не забувати про розправи росіян над українцями. Жах, що РФ безперервно творить в Україні, не повинен перетворитися на норму. Коли такі країни, як Німеччина, не запроваджують адекватні санкції проти агресора. Вони замість людей обирають гроші, тож важко зберегти надію. Ось чому важливо поширювати правильну інформацію та тиснути на наші уряди», - заявив представник міського самоврядування Вільнюса Паулюс Вайтекенас. Олімпійська чемпіонка з плавання Рута Мейлутіте підтримала ініціативу та перепливла пофарбований ставок.

Українки на благодійному матчі Легія – Динамо у Варшаві

Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Юлія Саніна та Катерина Павленко підтримали футбольний клуб Динамо, який організував серію благодійних ігор під гаслом Match for peace. Перший матч відбувся на стадіоні Stadion Legii у Варшаві. Близько 200 жінок, дітей та бабусь, які змушені були тікати від війни, вийшли на сцену разом із артистками та встали у формі контурів України. Кожна людина знаходилася на тому місці, де географічно розташований її дім. Співачки виконали свої найпроникливіші українські хіти та разом завершили перфоманс вже народним гімном «Ой у лузі червона калина».

Україна на тижнях моди у Мілані та Парижі

Модний показ бренду Balenciaga розпочинався з вірша Олександра Олеся «Живи, Україно, живи для краси», який українською зачитав креативний директор бренду Демна Гвасалія. На кожному глядацькому місці на гостей чекали синьо-жовті футболки. У Мілані Джорджо Армані одним із перших висловив свою підтримку Україні та на знак поваги до трагедії моделі провели показ у повній тиші. Також у нарядах кольору прапора України по подіуму пройшли моделі брендів Marni, Gucci та Botter та безліч зірок стріт-стайлу.

Instagram @demnagramInstagram @demnagram

Антивоєнна акція у Тель-Авіві на згадку про загиблих в Україні

Біля російського посольства в Тель-Авіві відбулася акція на згадку про жертв російської окупаційної війни. Активісти та активістки вишикувалися перед будівлею посольства із зав'язаними руками, у білому одязі з кривавими плямами. Деякі з них лежали на землі на згадку про вбитих мирних жителів Бучі. Акція проходила під прапором із написом «Русский мир».

Фото: Україна ЗаразФото: Україна Зараз

Побутова техніка під посольством Росії в Лондоні

У Лондоні відбулася акція проти російської армії мародерів, які вивозили з України награбоване тоннами. Активісти принесли під посольство росії «трофейні» пральні машини, тостери, блендери, прикраси, дитячі іграшки, білизну та інші речі, які росіяни можуть забрати собі.

Фото: myc.newsФото: myc.news

Акція "Stop promising, start acting" у Варшаві

Тисячі людей зібралися під драматичним театром у Варшаві у день візиту президента США Джо Байдена та інших лідерів НАТО. Ті, хто прийшов на акцію, вимагали підтримати Україну постачанням необхідного озброєння для захисту. Активісти з українською символікою лягли на землю, щоб показати світові, як тепер виглядають українські міста, де тіла вбитих мирних жителів лежать на вулицях і рідні не можуть їх поховати.

Порожні коляски у центрі Львова

На площі Ринок у Львові виставили 109 (на момент акції саме стільки дітей убила росія у війні проти України) порожніх колясок та дитячих автокрісел. «Порожні дитячі візки на площі Ринок сьогодні — це символи життів тих янголят, які зараз замість рішучих дій світу захищають небо над Україною», - прокоментував акцію мер міста Андрій Садовий.

Facebook Андрій СадовийFacebook Андрій Садовий

Протест у Таллінні проти масових згвалтувань українок

Близько 20 дівчат-активісток під будівлею посольства рф провели акцію протесту проти гвалтувань українських жінок російськими окупаційними військами. Дівчата стояли на вулиці зі зв'язаними руками, мішками на голові та в залитій червоною фарбою білизні. Організатори акції заявили, що російські солдати гвалтують та вбивають українських жінок та дітей, а ті, хто підтримують війну та ці огидні звірства – самі є її співучасниками.

Instagram @ltvzinasInstagram @ltvzinas
ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах