Як виїхати до Німеччини з домашньою твариною: особистий досвід киянки

Як виїхати до Німеччини з домашньою твариною: особистий досвід киянки - фото

Як виїхати до Німеччини з домашньою твариною: особистий досвід киянки - фото

Суспільство
22 квiтня 2022 16:16

У зв'язку з повномасштабною війною, яку розв'язала РФ на території України, мільйони наших співгромадян змушені були залишити власні будинки. Деякі знайшли притулок усередині країни, а дехто виїхав закордон. Але, незважаючи на всі негаразди, українці не залишали своїх хатніх тварин і евакуювалися разом з ними.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Люди, які обрали Німеччину як тимчасове місце перебування та збираються вирушити туди зі своїм улюбленцем, повинні розуміти, що в цій країні є певні правила, які стосуються утримання тварин.

Правила перебування в Німеччині для біженців із тваринами

У зв'язку з війною країни-члени ЄС тимчасово спростили умови ввезення тварин на свої території.
Це означає, що зараз для в'їзду з України до Німеччини з хатніми тваринами не потрібно попередньо отримувати дозвіл.

Всіх хто приїздить до країни з тваринами просять звернутися до місцевого ветеринарного відомства для визначення статусу тварини за сказом та вжиття заходів за необхідності (ізоляція, визначення титру антитіл, щеплення від сказу, мікрочіпування, оформлення паспорта домашньої тварини).

Так, всі собаки, кішки та тхори, ввезені в країну мають бути зареєстровані їх власниками у компетентних ветеринарних органах. Наприклад, у Берліні такими є районні департаменти ветеринарного та продовольчого нагляду (VetLeb). Для цього необхідно заповнити бланк повідомлення про ввезення домашніх тварин та надіслати оригінал поштою або скановану копію/фотокопію електронною поштою до ветеринарного відомства району, в якому ви проживаєте.

Також, варто зазначити, що в кожному великому місті є центри, в яких надається безкоштовна підтримка для власників тварин з України. Вас, за необхідності, оснастять аксесуарами для тварин, такими як повідець, ковдра, лежанка, корм, миски. Тут також пропонується безкоштовне ветеринарне обслуговування (включаючи вакцинацію, мікрочіпування тощо).

Кішка у ветеринарній клініці БерлінуКішка у ветеринарній клініці Берліну

Особистий досвід: киянка розповіді про правила перебування в Німеччині з домашніми тваринами

Киянка Анастасія, яка на даний момент проживає в Берліні зі своєю кішкою Мухою, поділилася своїм особистим досвідом і розповіла про правила перебування в країні з домашніми тваринами.

Варто зазначити, що раніше ми вже розповідали своїм читачам історію Анастасії, яку війна застала в іншій країні, але вона знайшла можливість возз'єднатися зі своєю улюбленою кішкою.

Анастасія та МушкаАнастасія та Мушка

"Наразі для українців система в'їзду до країни спрощена. Документи на тварин не перевіряють ні на кордоні, ні у потягах. Проте ми зобов’язані відвідати ветеринара та зробити щеплення, чіпування та зареєструвати чіп в системі міста.

На скільки я розумію зробити міжнародний паспорт вакцинації можна, але це вже буде не безкоштовно. Роблять такі паспорти в будь-якій ветеринарній клініці біля дому.

Біженцям з тваринами тут добре допомогають - у містах є спеціальні центри до яких можна звернутися за допомогою, взяти корм та все необхідне. Пункт з їжею та аксесуарами в Берліні є одразу на вокзалі.

Для тих, в кого ще немає житла, треба звертатися в табір для біженців у аєропорту Тегель. Оскільки ми з Мушкою мали де жити, я написала листа до великого притулку для тварин Tierschutzverein berlin, запросила час, на який ми можемо потрапити до лікаря і приїхала. Там же ми взяли туалет, їжу, тарілку, поміняли поламану переноску і зробили всі необхідні медичні процедури. Скоро планую поїхати туди ж за наповнювачем для туалета. Взагалі в Німеччені дуже добре відносяться до тварин та поважають їх права".

Фото в матеріалі: Анастасія Волокіта

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах