Як зенітники захищають небо над Києвом

Як зенітники боронять небо над Києвом.

Як зенітники боронять небо над Києвом. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Суспільство
25 вересня 2022 22:11

Один із зенітників ракетної бригади під Києвом розповів, як вони обороняють українську столицю – місто Київ.

Стрілець-зенітник Микола, який служить у зенітній ракетній бригаді, стоїть на останньому рубежі оборони неба над Києвом. У його підрозділі вони використовують ПЗРК "Ігла".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В останній момент, коли зенітні ракетні комплекси не бачать ціль або не можуть вразити її, у справу вступає Микола та його товариші по службі, розповідають на офіційній сторінці Міністерства оборони України у Фейсбук. За словами Миколи, вміючи, можна за допомогою "Ігла" збити ворожий літак чи навіть ракету.

Після того, як надходить сигнал повітряної тривоги, зенітники мають всього 3 хвилини на те, щоб одягнути екіпірування, взяти в руки ПЗРК і стати на позиції. Перше завдання – уважно спостерігати, щоб побачити ракету та мати шанс її підбити.

При цьому, визнає Микола, "зазвичай до нас уже нічого не долітає". Ще задовго до Києва колеги із бригади на С-300 збивають усі ворожі цілі. При цьому напоготові потрібно бути весь час, у будь-який час дня та ночі бути готовим зайняти позицію, щоб захистити українців від атак ворога, знищити цілі та тим самим наблизити нашу перемогу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах