Яку амуніцію вибрати для собаки?

Яку амуніцію вибрати для собаки.

Яку амуніцію вибрати для собаки. Фото: shutterstock.com

Суспільство
23 жовтня 2022 11:10

Якщо ви вирішили завести кращого друга людини – собаку, то доведеться багато купити, щоб життя тварини було комфортним і здоровим. Крім корму та мисок, знадобиться також різна амуніція. Її видів сьогодні дуже багато, але без чогось можна обійтися, а дещо потрібно купити обов'язково.

Яку амуніцію вибрати для собаки.Яку амуніцію вибрати для собаки. Фото: shutterstock.com

Яка амуніція для собак існує?

Сучасна амуніція для собак може бути кількох видів:

  1. Побутова. Це пристосування, що використовуються щодня – вдома та для прогулянок/поїздок. Нашийники та шлейки, повідці, намордники, бирки з адресою, ремені та сітки в авто.
  2. Для дресирування. Це різні товари, які допомагають навчати собаку командам. Це можуть бути як спеціальні нашийники, так і свистки та багато іншого.
  3. Виставкова. Якщо ваш пес – майбутній учасник виставок та різноманітних конкурсів, то потрібні й спеціальні пристрої. Одне з таких – ринговка.
  4. Спеціалізована. Про спеціальні речі для собак не з чуток знають ті, хто має їздових собак чи ті, чий вірний друг ходить із господарями разом у походи.

Нашийник: найважливіша амуніція

Вибираючи нашийник, дуже важливо враховувати такі параметри:

  • Ширина. Перш ніж заглянути в розділ «Амуніція» в інтернет-зоомагазині, потрібно виміряти собаку. Всі речі для собаки потрібно вибирати, виходячи з розмірів улюбленця. Цілком закономірно, що великій породі потрібен широкий нашийник, а дрібному собаці можна вибрати тонкий та навіть дизайнерський варіант.
  • Вага виробу. Сам нашийник не повинен бути важким, щоб унеможливити навантаження на хребет улюбленця.
  • Матеріал внутрішньої сторони. Дуже важливо, щоб внутрішня поверхня також була якісною та безпечною, адже вона торкатиметься шкіри собаки та не повинна викликати подразнень.

Який купити нашийник?

Сьогодні на ринку зоотоварів можна зустріти такі види нашийників:

  1. Повсякденний. Не ходите із собакою далі найближчого скверу чи парку? Тоді це найоптимальніший варіант.
  2. Для дресирування. Спеціальний нашийник створений для полегшення підтримки дисципліни тварин під час навчання командам.
  3. Виставковий. Від повсякденних та дресувальних моделей його відрізняє і зовнішній вигляд, і конструкція. Так, на будь-яких конкурсах та виставках категорично заборонені «суворі» та «прогулянкові» нашийники.
  4. LED-нашийники. Відносна новинка, яка швидко набрала популярності серед власників чотирилапих друзів. Світлодіодне підсвічування полегшує прогулянки на світанку або після заходу сонця, у темний час доби.

Нашийник чи шлейка?

Шлейка – це спеціальна стрічка, яка підперезує собаку в районі спини та грудей. Вона здатна змінити відразу дві речі – повідець та нашийник. З шлейкою контроль над собакою під час прогулянки буде набагато ефективнішим. Бувають такі види шлейок:

  1. На прогулянку. Це основа, до якої кріпиться повідець. Але бувають комплекти відразу з повідцем.
  2. Шлейка для поводиря. Собак, які допомагають людям із проблемами зору, поважають у всьому світі. Тому вигадали спеціальні шлейки для поводирів, у конструкції яких є жорстка дуга, за яку тримається людина.
  3. Шлейка для собак, які працюють у розшуку. Знайти для покупки таку шлейку можна за запитом «караульна» або «слідова» шлейка.
  4. Їздова. Цьому винаходу не менше 4-х сотень років. Ще індіанці активно злучали собак до їзди і для цього винайшли шлейку, щоб кріпити упряжку.
  5. Вантажна. Є породи собак, які переміщують вантажі – для них також винайдено спеціальні шлейки.

Звичайно ж, вам знадобиться ще повідець, адресник та інша амуніція. Головне – при її виборі завжди пам'ятати розміри та вагу тварини. А також завжди звертайте увагу на якість виробу та його безпеку для кудлатого друга.


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах