ВИДАЛЕННЯ АТЕРОМИ, ЛІПОМИ, ГІГРОМИ

Суспільство
16 квiтня 19:36

До амбулаторної хірургії відносять ті оперативні втручання, які не потребують госпіталізації. Пацієнти, які вирішили зробити операцію, прибувають у клініку в день процедури, проходять оперативне втручання в повністю обладнаній операційній і відновлюються під наглядом висококваліфікованого медичного персоналу, і все це без госпіталізації.

Багато хірургічних втручань, які раніше проводилися тільки в умовах стаціонару, наразі можна виконувати амбулаторно. Атероми, ліпоми та гігроми – схожі зовні, але різні по своїй природі утворення, які теж видаляються амбулаторно. Зустрічаються як поодинокі утворення, так і множинні.

Видалення атером, ліпом і гігром – нескладна хірургічна операція, яка проводиться під місцевою анестезією. Висічення одного такого утворення хірургічно займає близько 15-30 хвилин і є безболісним для пацієнта. Немає необхідності в подальшій госпіталізації. Хірургічне видалення дозволяє назавжди позбутися проблем з неестетичними «шишками», які розташовані під шкірою.

Атерома, ліпома, гігрома – можуть довго не турбувати та не проявляти ніяких симптомів. Вони не є злоякісними або заразними. Тому частіше їх видалення зумовлено бажанням пацієнта позбутися непривабливого утворення, особливо, якщо воно розташоване на видимій частині тіла. Випадки переродження ліпоми у злоякісне утворення зустрічається рідко, а ось атерома має схильність до інфікування та розвитку запалення, з характерними неприємними виділеннями. Тому видаляти таке утворення варто до того, як воно збільшиться в розмірах та призведе до зараження і неприємних ускладнень.

Усі ці утворення відрізняються тим, що ростуть дуже повільно, роками, а інколи десятиріччями. Через це пацієнт часто потрапляє до лікаря з «шишкою» великого розміру, видалення якої вже просто необхідне. Найефективнішим  методами видалення ліпом та атером – є хірургічне та лазерне видалення. Це стосується і гігроми, але в деяких випадках достатньо аспірації цього утворення. Операція призначається як з естетичних міркувань, так і по медичним показам. У разі інфікування, утиску кровоносних судин, болі у суглобах, підозрою на ліпосаркому, яка є злоякісним утворенням.

Як проходить операція з видалення атероми, ліпоми чи гігроми?

  • Операція не потребує особливої підготовки і може виконуватися в день первинного візиту до лікаря
  • Після антисептичної обробки, лікар зробить розмітку
  • Введення ін’єкції місцевої анестезії, що сприяє безболісному виконанню хірургічного втручання
  • Виконання розрізу скальпелем чи лазером
  • Повне видалення утворення згідно медичного протоколу, в залежності від його виду та розміру
  • Накладання косметичного шва
  • Гістологічне дослідження видаленого утворення

Завдяки сучасним підходам та методикам видалення новоутворень, подібні амбулаторні операції швидко та ефективно вирішують проблему пацієнта, зберігаючи естетичну складову. Шрами та рубці після видалення будуть майже непомітними, особливо, якщо утворення маленького розміру. Тому не варто затягувати з візитом до хірурга, якщо ви помітили під шкірою невелике ущільнення, краще позбутися його завчасно та зберегти своє здоров’я та красу.

Записатись на попередню консультацію хірурга або одразу на операцію з видалення новоутворень в Києві Ви можете в медичні центри SENSAVI. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах