Які бувають картонні коробки

Які бувають картонні коробки - фото

Які бувають картонні коробки - фото

Суспільство
22 травня 15:43

Про картонне пакування можна сказати дуже багато. Наприклад, про коробки Карт Пак виробники у своєму блозі написали вже декілька десятків статей. Ми взяли у них основну інформацію, важливу для більшості замовників картонного пакування в Україні, та зібрали в один невеличкий, але корисний матеріал.

Тип картону

Найпоширеніший — гофрокартон. Перший його аналог з'явився у 1856 році й поєднував мінімальну витратність з високими фізичними властивостями: стійкістю до розриву, стиснення та пробиття. Матеріал швидко витіснив важкі дерев'яні ящики завдяки своїй легкості й здатності амортизувати удари, що зробило його ідеальним для транспортування товарів.

Окрім нього для виготовлення коробок також використовують:

  • Переплетний картон. Щільний та твердий. Використовується для транспортування та зберігання дорогої продукції (люксова техніка, подарунки), а також для виготовлення обкладинок книг та документів.
  • Хромерзац. Виготовляється з волокон деревної маси й целюлози. Має маленьку товщину, але високу міцність. Підходить для офсетного і трафаретного друку, тиснення, ламінації. Використовується для пакування харчових продуктів, косметики, галантереї, канцтоварів.
  • Мікрогофрокартон. Гофрокартон марки “Е”, «G», «N» товщиною до 8 мм.  Складається з двох або трьох шарів. Добре кашується лайнером, на нього наносять зображення трафаретним друком і флексографією. Використовується для упаковки ліків, продуктів, парфумерії, електроніки тощо.
  • Дизайнерський. Представлений різними типами й фактурами (металевий блиск, матова або голографічна поверхня). Використовується для виготовлення представницької продукції (візитки, теки, конверти), подарункових коробок, упаковок для парфумерії.
  • Вологостійкий: для транспортування і зберігання замороженого м'яса і риби, автозапчастин з мастилом. Вологостійкість забезпечується ламінуванням і додаванням спеціальних елементів.

Конструкції коробок

Їх безліч. Вони різняться формою, кількістю граней, типом кришки та принципом збірки. Розглянемо основні:

  1. Гофрокороб (гофроящик): Прямокутні або квадратні, з 4 клапанами, які фіксуються навхрест або встик. Використовуються для транспортування промислових товарів, харчових продуктів, обладнання та меблів.
  2. З окремою кришкою (кришка-дно). Складаються з двох частин – кришки та дна.
  3. З відкидною кришкою. Мають цільне дно і відкидну кришку, яка фіксується замком або планкою.

Коробки відправляються клієнтові у різному вигляді. Наприклад, у вигляді поставляються у вигляді пласких заготовок, які потребують повного складання на місці. Це є вигідним для великих виробництв. Є коробки частково зібрані, з уже проклеєними основними швами, що зручно для середніх і малих підприємств.  Споживчі коробки поставляються бізнесу майже повністю зібраними, у вигляді складених заготовок, які швидко розгортаються та збираються без клею та скоб.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах