Департамент культури КМДА презентував нову айдентику

Департамент культури КМДА презентував нову айдентику.

Департамент культури КМДА презентував нову айдентику. Фото: скріншот з відео

Події
07 лютого 2022 13:58

Департамент культури Київської міської державної адміністрації показав свою нову айдентику, розроблену спільно з креативним інститутом Projector. У її основі - концепція Сонячної системи, у центрі якої зірка. Така картинка є символом того, що Департамент культури керує десятками культурних інституцій та заходів у Києві.

У розробці айдентики брали участь студенти інституту Projector, який у рамках програми інтелектуального волонтерства багато років допомагає музеям, театрам, фестивалям виглядати гарно та будувати сучасні комунікації.

Не забудьте підписатись на канал Vgorode.ua в Telegram.

Про те, що Департамент культури представив нову айдентику, написали на офіційному сайті КМДА.

За словами директора Департаменту культури Яни Барінової, вони звернулися до молодих дизайнерів, щоб ті розробили візуал з актуальних трендів. Це має допомогти посилити комунікацію та просунути міську культуру.

Баринова каже, що результат повністю виправдав очікування та київська культура отримала гідне графічне та символічне втілення.

Так, студенти розробляли айдентику, яка має зображати систему. Крім того, вона має бути інтуїтивною, впізнаваною та легко адаптуватися під усі проекти Департаменту культури.

Как рассказали Vgorode в пресс-службе Департамента культуры, студенты университета разработали 9 вариантов. Из всех предложений для реализации выбрали проект студентки Анастасии Свереняк под кураторством дизайнера Александра Гусакова. Проект разработан по курсу Identity. Деньги за разработку новой айдентики не платили

В основі візуалу є зірка. За задумом навколо неї все обертається і функціонує, а дві осі символізують перетин двох світів: офіційного і креативного, на межі яких і знаходиться Департамент культури.

Основні знаки для всіх напрямків Департаменту є абстрактними, з посиланням на небесні тіла та явища. Дизайнери таким чином показали, що культура – ​​це і є цілий всесвіт, а основний центр, яким вважається Департамент культури, робить усе, щоб кожен міг у нього занурюватися.

Як зазначила автор проекту айдентики Анастасія Свереняк, культура постійно розширюється, змінюється, приймає купу різних значень і не стоїть на місці, тому і айдентика має бути відповідною.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві створили віртуальний туристичний хаб. Так, прогулянки містом стали доступні в 3D-форматі. Всі бажаючі можуть побачити основні пам'ятки та локації онлайн і запланувати свій прогулянковий маршрут столицею.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах