Який прохідний бал ЗНО потрібен для вступу до ВНЗ у 2022 році

Який прохідний бал ЗНО потрібен для вступу до ВНЗ у 2022 році.

Який прохідний бал ЗНО потрібен для вступу до ВНЗ у 2022 році. Фото: Vgorode

Події
09 лютого 2022 15:53

В Україні вже незабаром розпочнеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання. А реєстрація на основну сесію ЗНО розпочалася з 1 лютого та триватиме до 9 березня. Багатьох учнів 11 класу та їхніх батьків цікавить питання, який же цьогорічний прохідний бал ЗНО для вступу до вишів України.

Участь у ЗНО можуть взяти всі ті, хто цього року здобуде повну середню освіту або вже здобув її раніше.

Іспит можна скласти з 13 предметів: українська мова та література, історія України, математика, географія, біологія, фізика, хімія та англійська, німецька, французька, іспанська мови. Еказмени, які враховуються під час вступу кожен ВНЗ встановлює самостійно, але обов'язково абітурієнти мають здати ЗНО з української мови та літератури, а також ДПА з математики.

Інші предмети учасники можуть обирати самі. Оцінка за ЗНО ставиться за 200-бальною шкалою, а за ДПА – за 12-бальною.

Дати ЗНО-2022

На сайті МОН уже опублікували інформацію, коли в Україні відбудеться основна сесія ЗНО з усіх предметів.

  • фізика - 23 травня;
  • хімія – 26 травня;
  • українська мова та література – 31 травня;
  • математика – 3 червня;
  • іспанська, німецька, французька мови – 6 червня;
  • англійська мова – 7 червня;
  • історія України - 10 червня;
  • географія – 14 червня;
  • біологія – 17 червня.

Результати ЗНО учасники отримають у своїх електронних кабінетах, які вони створять під час реєстрації.

  • з фізики та хімії – до 7 червня;
  • з української мови та літератури – до 24 червня;
  • з математики, географії – до 27 червня;
  • з іноземних мов, історії України, біології – до 30 червня.

Прохідний бал ЗНО для вступу у 2022 році

У 2022 році вступати на бюджет мають право абітурієнти, у яких конкурсний бал не нижчий за 125. Це мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнти допускаються до конкурсного відбору. Українські виші можуть самостійно встановлювати мінімальний бал, з яким абітурієнт допускається до конкурсу на вступ.

При вступі на спеціальність "Стоматологія", "Медицина", "Педіатрія" абітурієнт повинен мати не менше 150 балів з другого та третього предмета ЗНО. Тому прохідний бал у медичні виші вищий, а бюджетних місць дуже мало.

Абітурієнти, які хочуть вступити на спеціальність "Фармація, промислова фармація", повинні мати середній бал ЗНО не менше 130 балів.

При вступі на спеціальність "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини" середній бал ЗНО має бути не менше 140 балів.

Який прохідний бал ЗНО потрібен для вступу до ВНЗ у 2022 році  фото 1Який прохідний бал ЗНО потрібен для вступу до ВНЗ у 2022 році фото 1

Абітурієнти можуть подавати заявки на бюджетні місця до будь-якого інституту чи університету. Вище в рейтинговому списку і з більшими шансами на вступ на бюджет будуть абітурієнти з високим балом ЗНО та атестату. Вони зазвичай подають заявки до престижних вишів на популярні спеціальності.

Точно визначити прохідний бал ЗНО у конкретний ВНЗ та на конкретну спеціальність неможливо, бо на ту саму позицію претендуватимуть абітурієнти з різним конкурсним балом.

Так, якщо університет дає 30 бюджетних місць на одну спеціальність, а 30-та людина у рейтинговому списку вступників матиме середній бал ЗНО 180, то на бюджет мають право вступити ті, у кого бал ЗНО вищий за 180. Ті, у кого він нижчий, вже не потрапляють у список абітурієнтів, які вступили на бюджет.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вчителі, які перевіряли твори на ЗНО з української мови минулого навчального року, опублікували деякі кумедні фрази, які писали майбутні абітурієнти. Темою есе були стереотипи, але, схоже, більшість учнів так і не зрозуміли, що це таке.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах