Володимир Путін висловився про політичний притулок для Петра Порошенка у РФ

Володимир Путін висловився про політичний притулок для Порошенка у РФ.

Володимир Путін висловився про політичний притулок для Порошенка у РФ. Фото: ТАСС

Події
08 лютого 2022 08:11

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що готовий надати п'ятому президентові України Петру Порошенку політичний притулок, якщо у нього виникнуть труднощі.

Про це Володимир Володимирович повідомив особисто на прес-конференції після переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Як сказав Путін, він пропонував Порошенку сховатися в Росії у разі, якщо в майбутньому у нього виникнуть труднощі. Така пропозиція від президента Росії надходила ще коли Порошенко був президентом. Екс-президент тоді багато іронізував, але і зараз Путін не відмовляється від своєї пропозиції, незважаючи на те, що у політиків не сходиться думка щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Він також вважає, що переслідування Порошенка як державного злочинця та звинувачення на його адресу у державній зраді є "надмірними".

Також у своїй промові президент РФ знову звинуватив Україну у невиконанні Мінських домовленостей.

Петро Порошенко, у свою чергу, ніколи не просив Росії надати йому політичний притулок. На слова Путіна він відреагував на своїй сторінці у Facebook.

Порошенко написав, що "ми розберемося самі, тут, в Україні" і допомога РФ йому не потрібна. За його словами, "турбота" про українську політику з боку Росії закінчилася ще тоді, коли він став президентом.

Також екс-президент зазначив, що чинний президент України Володимир Зеленський, переслідуючи проєвропейську опозицію, хоче зробити подарунок Путіну. Він порадив главі держави насамперед дбати про захист України та саме в нього направити всі правоохоронні органи, які зараз займаються справою про його держзраду.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 17 січня в Печерському районному суді Києва п'ятому президентові України Петру Порошенку обирали запобіжний захід. Він звинувачується у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у період 2014-2015 років, під час постачання енергетичного вугілля з території самопроголошених "ДНР-ЛНР". Тоді запобіжний захід Порошенку не обрали, тому що його захист попросив час, щоб ознайомитися з матеріалами справи. Суд перенесли на 19 січня. Як наслідок, Порошенка відпустили під особисте зобов'язання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах