Коли вакцинованим пенсіонерам почнуть роздавати безкоштовні смартфони

Коли вакциновані пенсіонери почнуть роздавати безкоштовні смартфони.

Коли вакциновані пенсіонери почнуть роздавати безкоштовні смартфони. Фото: unsplash.com

Події
08 лютого 2022 18:01

Сьогодні стало відомо, що держава роздаватиме безкоштовні сучасні смартфони пенсіонерам. Це вирішили зробити з ініціативи президента України Володимира Зеленського, щоб "країна у смартфоні" була доступною для усіх українців.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що про нову державну програму з роздачі сучасних телефонів людям від 60 років Зеленський розповів під час Diia Summit 2022, який провели на честь другої річниці порталу "Дія". Зазначимо, що смартфони зможуть отримати лише вакциновані пенсіонери.

Сьогодні, 8 лютого, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів під час брифінгу, що у квітні цього року вакциновані українці від 60 років зможуть записатися у чергу для отримання безкоштовного смартфону.

Коли пенсіонерам почнуть видавати пристрої – наразі невідомо. Це залежить від виготовлення телефонів. Федоров каже, що про це Міністерство окремо інформуватиме українців.

Більшість цього проекту планують реалізувати вже цього року.

Також глава Мінцифри поки що не зміг розповісти, які саме телефони будуть роздавати пенсіонерам, але, як пообіцяв Володимир Зеленський, пристрої будуть сучасними та швидкими. Також пенсіонерам абсолютно безкоштовно нададуть пільговий тариф.

Планується, що смартфони зможуть отримати 8,5 мільйона українців.

Також українцям запропонували взяти участь в опитуванні та обрати назву для державної програми з видачі смартфонів. На сьогоднішній день є три варіанти - "Бабусяфон", "еБабуся/єДідусь" та "еСмартфон".

Раніше ми розповідали, що під час сьогоднішнього саміту Володимир Зеленський оголосив про запуск "Дії" опитувань для українців. Це стане новим інструментом демократії в країні, оскільки за допомогою цих онлайн-опитувань громадяни зможуть віддавати свої голоси за різні важливі для суспільства рішення. Перше таке опитування вже сьогодні запустив президент України. Він запитав, яку з нещодавно внесених до "Дії" послуг українці вважають найкориснішою.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах