У МОЗ спростували користь йодної сітки та пояснили, чим вона небезпечна

У МОЗ спростували користь йодної сітки та пояснили, чим вона небезпечна.

У МОЗ спростували користь йодної сітки та пояснили, чим вона небезпечна. Фото: 24tv

Події
09 лютого 2022 10:46

Деякі люди вірять у "чудодійні" властивості йодної сітки. Кажуть, що її завдання зніме біль від забиття, позбавить йододефіциту і навіть вилікує від застуди.   Українські медики розвіяли цей міф.

У МОЗ розповіли, що нанесення йоду на шкіру на якийсь час посилює циркуляцію крові, від чого можна відчути тепло і пов'язати його з одужанням. Це відбувається завдяки зігріваючим властивостям йоду, але не більше: вилікувати кашель або нежить йодна сітка не зможе.

Також багато хто міг чути про так званий лайфхак з йодом - якщо намалювати їм на тілі сітку, то організм повинен сам "показати", чи достатньо йому йоду.

Сітка швидко зникає? Отже, в організмі нестача елемента. Виходить, чи варто нанести ще одну сітку? Ні, подібна процедура навіть може завдати шкоди.

Прес-служба міністерства передає, що, якщо часто наносити розчин йоду на шкіру, можуть виникнути висипи, роздратування та опіки. Особливо вразливі діти: шкіра легко вбирає йод, надмірна кількість якого може призвести до порушень роботи щитовидки.

У МОЗ зазначають, що при появі симптомів респіраторних захворювань краще отримати кваліфіковану допомогу спеціаліста. А боротися з йододефіцитом лікарі рекомендують регулярно вживаючи продукти, збагачені йодом.

Медики перерахували симптоми наявності йододефіциту: відчуття постійної втоми, слабкість, депресія, збільшення щитовидної залози, затримка росту та інтелектуального розвитку у дітей, зниження розумової активності у дорослих, порушення обмінних процесів.

У цих випадках мають допомогти не "магічні" властивості йодної сітки, а звернення до лікаря.

Як Vgorode повідомляв раніше, у Києві фахівці клініки "Охматдит" видалили величезну пухлину з орбіти дитини за оком. Чотири години офтальмолог та нейрохірург боролися за зір 16-річної дівчинки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах