Україна придбає у Франції 130 надпотужних електропотягів Alstom

Україна придбає у Франції 130 надпотужних електропотягів Alstom.

Україна придбає у Франції 130 надпотужних електропотягів Alstom. Фото: Міністерство інфраструктури

Події
09 лютого 2022 15:24

Україна закупить у французької компанії Alstom 130 електропотягів для "Укрзалізниці". Електропотяги, які виготовляє ця компанія, вважають одними з найпотужніших у світі.

Сьогодні, 9 лютого, президенти двох країн підписали протокол про співробітництво, про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

Підписання протоколу. Фото: Міністерство інфраструктуриПідписання протоколу. Фото: Міністерство інфраструктури

Міністр інфраструктури Олександр Кубранов зазначив, що ця домовленість на постачання локомотивів є своєрідною інтеграцією України в економічну систему та транспортну мережу Євросоюзу.

Електровози будуть використовувати для вантажних перевезень. Планується, що українська залізниця отримає 130 нових електропотягів, з них 50 будуть працювати на змінному струмі і 80 будуть двосистемними. Двосистемні електропотяги працюють і на змінному, і на постійному струмі.

Згідно з протоколом, на закупку потягів Україна отримає фінансову позику на 14 років у розмірі 85% від вартості контракту. Таким чином, необхідно буде заплатити 15% авансового платежу.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що на зустрічі міністрів інфраструктури України та Польщі обговорювався запуск швидкісного руху залізницею між столицями двох країн.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах