Поліція Києва відреагувала на отруєння собак у Гідропарку

Поліція Києва відреагувала на звірства догхантерів у Гідропарку.

Поліція Києва відреагувала на звірства догхантерів у Гідропарку. Фото:rg.ru

Події
09 лютого 2022 16:53

Дії громадян, які отруїли собак у Гідропарку, кваліфіковані як жорстоке поводження з тваринами. Їм загрожує до трьох років.

Як Vgorode писав раніше, 8 лютого неподалік спортивного містечка в Гідропарку було знайдено мертвого собаку з ознаками отруєння. Там же був ще один собака у важкому стані, його відвезли до ветклініки. Тварини не несли небезпеки для людей, обидва були чиповані.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У Київському еколого-культурному центрі зробив висновок, що у столиці активізувалися живодери, які цькують спокійних здорових собак.

З'явилася реакція правоохоронців. У прес-службі Дніпровського управління поліції розповіли, що поліцейські задокументували подію та вилучили труп загиблого собаки. Померлу тварину відправили на ветеринарну експертизу для встановлення причин смерті. Поліцейські опитали свідків та місцевих мешканців.

Дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 299 КК України. Дії громадян кваліфіковані як жорстоке поводження з тваринами. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Як Vgorode повідомляв раніше, в 2017 році вдалося досягти реального терміну для вбивці вівчарки. Господарі за пляшку горілки замовили вбивство собаки знайомому. Замовника засудили до трьох місяців арешту. Вбивця, який до цього мав проблеми із законом, отримав рік в'язниці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах