Кличко призначив трьох звільненних Кабміном глав РДА своїми радниками

Кличко призначив трьох звільненних Кабміном глав РДА своїми радниками.

Кличко призначив трьох звільненних Кабміном глав РДА своїми радниками. Фото: Global Look Press

Події
10 лютого 2022 10:33

Мер Києва Віталій Кличко призначив трьох колишніх керівників районних державних адміністрацій своїми радниками на громадських засадах.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Кабінет міністрів забрав у Віталія Кличка повноваження призначати та звільняти голів київських РДА. Пропонуватиме кандидатів на цю посаду прем'єр-міністр України, а президент видаватиме відповідний наказ.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Так, у січні з ініціативи прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля Кабмін звільнив керівників Дарницької, Дніпровської та Шевсенківської РДА.

У відповідь на це мер Києва призначив їх, Ярослава Лагуту, Ігоря Щербака та Олега Гарягу, своїми радниками. Вони працюватимуть фактично безкоштовно. Про це говориться у відповідному розпорядженні КМДА.

Також ми писали, що Віталій Кличко хоче повернути районні ради до столиці та просив усі фракції та всіх депутатів Київради підтримати його у цьому питанні. На його думку, районні поради – це посилення децентралізації, що відповідає європейському шляху розвитку столиці. Також це допоможе мерії швидше реагувати на проблеми кожного району, оскільки місцеві депутати краще знатимуть про ці проблеми і зможуть оперативніше на них реагувати. Кличко зазначив, що всі депутати районних рад працюватимуть на громадських засадах. За даними соцопитувань, приблизно 70% киян підтримують повернення районних рад.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах