Депутата Київради "взяли" на одержанні мільйонного хабара

Депутата Київради "взяли" на одержанні мільйонного хабара.

Депутата Київради "взяли" на одержанні мільйонного хабара. Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Події
10 лютого 2022 10:41

9 лютого співробітники Національного бюро затримали депутата Київської міської ради та ще п'ятьох осіб, причетних до отримання хабара у сумі 1,26 млн грн.

Прес-служба НАБУ повідомляє , що затримано депутата Київської міськради, помічника депутата Київради, директора комунального підприємства, двох заступників директора цього підприємства та наближену до депутата особу.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Опубліковано відео, на якому зафіксовано операцію детективів.

Стверджується, що підозрювані вимагали у підприємця гроші за річний дозвіл на роботу МАФів. НАБУ зазначає, що йдеться про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському). Свої послуги учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік.

У мережі почали обговорювати, кто ж був причетний до цієї справи. У Telegram-каналі Життя Оболонського району стверджують , що депутатом Київради, яку затримало НАБУ, виявився Владислав Трубіцин.

Журналіст Юрій Бутусов також пише , що мова йде про Трубіцина, який є головою комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Також затримано його помічника Олександра Коча.

Бутусов заявляє, що Трубіцин безпосередньо пов'язаний із головою ВП Андрієм Єрмаком та Олексієм Кулебою, якого нещодавно призначили на посаду голови Київської ОДА.

Відомо, що Трубіцина та інших чиновників затримали у порядку статті 208 КК України.

Як Vgorode повідомляв раніше, першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику 25 січня вручили підозру у справі відчуження земельної ділянки, що належить апарату РНБО.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах