В Україні планують оновити шкільний курс інформатики

В Україні планують оновити шкільний курс інформатики.

В Україні планують оновити шкільний курс інформатики. Фото: mon.gov.ua

Події
11 лютого 2022 10:13

Міністерство цифрової трансформації планує оновити предмет інформатики в українських школах. Планується повністю замінити навчальну програму і ресурси, а також залучити до проведення занять найкращих українських та зарубіжних ІТ-експертів.

Завдяки цій ініціативі здобувати сучасні знання в цифровому світі зможуть 4 мільйони школярів. Про це повідомляє Мінцифри.

Основним завданням проєкту буде оновлення шкільного курсу з інформатики. Це потрібно, бо зараз діти вивчають комп'ютерну науку за старими підручниками та використовують для навчання застаріле програмне забезпечення. А вчители з інформатики, частіш за все, не оновлюють свої знання. 

У межах реформи ІТ-освіти Міністерство цифрової трансформації планує:

  • залучити найкращих українських та європейських ІТ-експертів;
  • скласти якісну програму для навчання та оцінювання учнів;
  • створити новий контент для шкільного предмета інформатики з 1 до 11 класу.

Таким чином діти зможуть знайти  щось цікаве для себе в ІТ-спеціальностях, що в майбутньому може допомогти їм стати найпотрібнішим фахівцем на ринку, отримувати гідну заробітну плату та розвивати країну.

Пілотний проєкт з оновлення програми інформатики у школах запустять вже восени цього року. ініціатива Мінцифри реалізується проєктом EU4DigitalUA спільно з Міністерством освіти і науки України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що оновлене меню в шкільних їдальнях, яке розроблене відомим українським кухарем Євгеном Клопотенко, не подобається багатьом школярам. Їхні батьки говорять, що діти відмовляються їсти у школах через те, що з їжі майже прибрали сахар та сіль. Крім цього, з появою нового меню порції їжі стали меншими, а ось платити за обіди деякі батьки стали більше.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах