Alina Pash представить Україну на "Євробаченні-2022"

Alina Pash представить Україну на "Євробаченні-2022".

Alina Pash представить Україну на "Євробаченні-2022". Фото: 24tv.ua

Події
13 лютого 2022 10:28

Цього року Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2022" представить Alina Pash.

Вчора, 12 лютого, співачка здобула перемогу на національному відборі на "Євробачення". В італійському місті Турин вона виступить із новим треком  "Тіні забутих предків".

Alina Pash народилася у маленькому карпатському селі та виховувалася на основі українських традицій. За спиною артистки десятки релізів, перемоги у багатьох преміях та концерти по світу. Свій творчий шлях Паш починала на шоу "X-фактор".

У 2019 році Паш взяла участь у концерті до Дня Незалежності, де виконала реп під час урочистої ходи на Майдані. Саме цей виступ зробив артистку популярною на всю країну.

Пісня, з якою артистка виступить на Євробаченні в Італії, написана українською та англійською мовами. Співачка вийде на сцену у костюмі з національною символікою, у синглі вона оспівує дитинство на Закарпатті, своїх предків й народ, який кілька століть поспіль "плаче під трембіти".

Переможця україського етапу відібрали голосуванням двох категоріях: від журі та глядачів. У національному відборі Alina Pash отримала 8 балів від журі та 7 балів від глядачів. Друге місце посів гурт Kalush Orchestra, отримавши 14 балів, а третє – Wellboy, отримавши 13 балів.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що загалом "Суспільне" отримало 284 заявки на участь у нацвідборі "Євробачення". Список із восьми фіналістів був оголошений після 24 січня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах