Як вакцинованим пенсіонерам подати заявку на отримання безкоштовного смартфону

Як вакцинованим пенсіонерам подати заявку на отримання безкоштовного смартфона

Як вакцинованим пенсіонерам подати заявку на отримання безкоштовного смартфона Фото: unsplash.com

Події
16 лютого 2022 10:21

Стало відомо, коли вакциновані пенсіонери зможуть отримати безкоштовний смартфон та пільговий тариф від держави та як записатися у чергу на його отримання.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час Diia Summit 2022, який пройшов 8 лютого, президент України Володимир Зеленський заявив, що усі вакциновані українці віком від 60 років зможуть отримати безкоштовний сучасний якісний смартфон та пільговий мобільний тариф зі швидкісним інтернетом. Це допоможе зробити проект "Країна у смартфоні" ще зручнішим, зокрема для людей старшого віку.

Вже навесні всі українці віком від 60 років зможуть подати заявку, щоб отримати матеріальну допомогу від держави у вигляді сучасного телефону. Прийматимуть заявки у квітні, а видавати смартфони почнуть приблизно влітку (у липні-серпні), тому що на виробництво телефонів потрібен час.

Як подати заявку на отримання смартфона від держави

  • Люди похилого віку можуть подати заявку онлайн або особисто прийти в найближчий до місця проживання ЦНАП.
  • Система автоматично перевірить, чи виповнилося людині 60 років і чи має вона повний курс вакцинації.
  • Після того, як заяву приймуть в обробку, людина зможе вибрати дату та місце отримання смартфона.
  • У призначений день пенсіонер зможе прийти в те місце, яке вказав при подачі заяки та отримати налаштований та готовий до використання смартфон, а також початкове навчання у разі такої потреби.

Для маломобільних людей та людей з інвалідністю розглядається можливість отримання смартфону через Укрпошту.

Варто зазначити, що віддати смартфон у користування комусь іншому буде неможливо, тому що мобільний номер людини у віці 60+ та SIM-карта будуть прив'язані до конкретного смартфону.

Раніше ми писали, що для проекту з роздачі смартфонів ще не вигадали назву. Зеленський запропонував три варіанти: "єБабуся/єДідусь", "єСмартфон" та "Бабусяфон". За найкращий варіант люди можуть голосувати в опитуванні, яке того ж дня, 8 лютого, запустили у додатку "Дія". Ініціатива президента щодо видачі смартфонів пенсіонерам та варіанти її назви викликали у людей сміх та надихнули на створення мемів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах