"Русь була Київською, а Москва - болотами": Кличко звернувся до мешканців столиці

"Русь була Київською, а Москва - болотами": Кличко звернувся до киян.

"Русь була Київською, а Москва - болотами": Кличко звернувся до киян. Фото: kyivcity.gov.ua

Події
22 лютого 2022 10:43

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до мешканців столиці та українців щодо російської агресії проти України. Він заявив, що Київ завжди був величним містом і навіть Русь була Київською, коли на місці Москви були болота. Тому Україна буде сильною у цій непростій битві і має пройти через це випробування.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін у присутності глав "Л/ДНР" підписав указ, яким визнав незалежність "республік" на 10 років. У МЗС України це рішення вважають порушенням основ міжнародного права та Статуту ООН, за що країни мають запровадити проти РФ болючі санкції.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

За словами Кличка, Путін цинічно та неадекватно поставив під питання існування України та її народу. Росія фактично оголосила війну Україні, а армія країни-агресора оперативно зайшла до Донецька та Луганська, називаючи себе "миротворцями".

Мер Києва зазначив, що рішення президента Росії - це безглуздість та повна зневага міжнародним правом та суверенітетом незалежних країн. Росії варто змиритися з тим, що згідно з історією Київ завжди був величніший, ніж Москва.

Кличко заявив, що Україна бачить своє майбутнє у цивілізованій демократичній спільноті країн. Наша країна не боїться і боротиметься далі. Партнери України також розуміють, що рішення про незалежність ОРДЛО – це порушення міжнародного права, тому мають негайно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, узгоджений країнами ЄС та НАТО. Мер Києва подякував лідерам тих держав, які вже заявили про готовність застосувати санкції.

Мер Києва також пишається нашим народом та українською армією, які об'єднуються перед загрозою:

- На нашій стороні – справедливість і правда. Ми – у себе вдома. І нам вирішувати, як повинна розвиватися наша країна. Це випробування, через яке ми повинні пройти. Рішуче, усі разом, з холодним розумом і витримкою. Щоб зберегти державу, щоб Україна стала сильнішою, стала успішною. Перемагають не тільки силою, перемагають духом! І українці це доводили не раз!

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах