У Міноборони оцінили, наскільки Київ захищений від ворожих авіаударів

У Міноборони оцінили, наскільки Київ захищений від ворожих авіаударів .

У Міноборони оцінили, наскільки Київ захищений від ворожих авіаударів . Фото: defence-ua.com

Події
08 лютого 2022 10:57

В Міністерстві оборони повідомили, що Київ готовий до можливого нападу Росії. У випадку, якщо ворожі літаки та ракети завдадуть авіаудари по Києву, місто будуть захищати системи протиповтряної оборони.

Проте, як заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV міністр оборони Олексій Рєзніков, така загроза в нинішніх умовах є малоймовірною. 

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Українське небо, за словами міністра, захищене комплексами протиповітряної оборони. Таке ж озброєння є у Росії, адже ППО залишились з радянских часів.  Це досить непогано захищає Київ від нападу, проте неідеально. Рєзніков говорить, що не можна сказати, що ми абсолютно захищені. Наразі міністерство працює над тим, щоб прикриття було ідеальним.

Легкі комплекси ППО, які має Україна, дозволяють, зокрема, збивати повітряні цілі, тому висадка десанту та щось в цьому роді неможливі.

Міністр оборони говорить, що Росія навряд чи буде бомбардувати Київ якимись важкими крилатими ракетами. За його словами, цей сценарій не реалістичний.

Повідомлення в американских ЗМІ продовжують напружувати ситуацію. В Штатах допускають, що Росія може вдатися до різних форм агресії - від анексії Донбасу до повномасштабної війни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у випадку надзвичайної ситуації кияни зможуть сховатися в метрополітені. 40 станцій можуть прийняти по 2 тисячі чоловік, проте лише на 48 годин, адже на більше може просто не вистачити кисню. Підземка - це найнадійніше укриття при обстрілах, але вона майже не облаштована для довгого перебування людей. В тунелях метро є туалети, а от запаси їжі та води людям потрібно буде мати з собою.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах