Стало відомо, коли в Україні можуть обмежити польоти

Стало відомо, коли в Україні можуть обмежити польоти.

Стало відомо, коли в Україні можуть обмежити польоти. Фото: pexels.com

Події
22 лютого 2022 11:05

На даний момент повітряний простір України повністю відкритий, проте деякі компанії самостійно приймають рішення щодо скасування авіарейсів.

Про те, що в Україні є цілий перелік причин, за яких у країні можна ввести обмеження на польоти, повідомляв під час брифінгу 21 лютого голова "Украероруху" Андрій Ярмак.

Серед цих причин - загроза безпеці цивільної авіації. Таке обмеження запровадили у 2014 році над територіями Донецької та Луганської областей після катастрофи MH14 Malaysia Airlines.

Ввечері 20 лютого з’явилися незначні обмеження польотів у Чорному морі, але вони не мають критичної загрози.

По словам Ярмака, у випадку загрози цивільної авіації  можуть застосовуватись обмеження на польоти. Однак на сьогоднішній день повітряний простір України повністю відкритий для виконання польотів, крім зон, які встановили з 2014 року.

Українські та міжнародні компанії продовжують виконувати рейси за графіком. Компанії мають повне право самостійно припиняти польоти на будь-якій території. У більшості випадків причиною скасування рейсів були критичні настрої у ЗМІ, а також технічні проблеми.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що рейси в Україну скасовують авіаперевізники Vueling і Air France. На тлі щоденних новин про відміну рейсів з країн Європи до Києва та України в цілому, не стала ні для кого здивуванням новина про те, що рейси скасовують чергові авіакомпанії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах