Після 31 березня в Україні можуть послабити карантин

Після 31 березня в Україні можуть послабити карантин.

Після 31 березня в Україні можуть послабити карантин. Фото: freepik.com

Події
22 лютого 2022 17:07

За умови сприятливої епідеміологічної ситуації в Україні можуть послабити карантинні обмеження після 31 березня.

Вчора, 21 лютого, відбулась селекторна нарада щодо протидії поширенню Covid-19. МОЗ повинно проаналізувати карантинні обмеження з урахуванням епідситуації та рекомендацій країн Європейського Союзу. В разі необхідності внести зміни для "помаранчевих" та "зелених" карантинних зон з урахуванням весняно-літнього періоду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що європейські країни вже послаблюють карантинні заходи для туристичних поїздок. За його прогнозами вже в березні і Україна вийде стабілізацію епідситуації.

Вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків Covid-19 становила менше ніж 200 тисяч на тиждень, завили в МОЗ.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко додав, що ослаблення обмежень також буде залежати від рівня вакцинації. На даний момент в Україні вакциновано 50,5% дорослого населення.

Він додав, що рівень ослаблення карантинних обмежень залежить від кожного українця. Чим більше буде вакцинованих українців, тим швидше країна зможе повернутись у допандемійні часи та жити без обмежень.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у черговому дайджесті спростування медичних міфів "Чистий мозок" МОЗ опублікувало ще п'ять фейків, які вже активно обговорюються в інтернеті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах