У Києві оголошено повітряну тривогу

У Києві оголошено повітряну тривогу.

У Києві оголошено повітряну тривогу. Фото: studychinese.net

Події
24 лютого 2022 16:33

Близько 15:00 24 лютого у Києві включили сирени цивільного сповіщення, які попереджають про атаку з повітря.

Міська влада опублікувала повідомлення, в якому йдеться, що над столицею зафіксовано повітряну загрозу. При включенні сирен городян просять терміново вирушати в укриття цивільного захисту.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Оскільки головним бомбосховищем у такий час служить столичне метро, людям, які живуть поруч, радять ховатися там. Проте близько 12:00 поїзди на "червоній" лінії почали їздити між станціями "Лісова" та "Шулявська", оскільки решта нібито замінували.

Мер повідомив, що на тих чотирьох станціях ("Берестейська", "Нивки", "Святошин" та "Житомирська") також можна сховатися від повітряної атаки.

Частина заходів стосується інформації. Наприклад, заборонено виготовляти та розповсюджувати інформацію, яка дестабілізує ситуацію в країні. Робота аматорських радіостанцій має бути припинено. За необхідності будуть запроваджені спеціальні правила користування зв'язком та обміну інформацією через Інтернет.

Суспільний порядок та об'єкти, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства будуть охоронятися більш уважно. На час воєнного стану проведення усіляких масових заходів та страйків заборонено.

Глава міста Віталій Кличко заявив, що за потреби проводитиметься евакуація українців із місць, небезпечних для проживання. Евакуйованим буде надано житло, повідомляє прес-служба КМДА.

Призовникам, військовозобов'язаним та резервістам заборонено залишати місце проживання без повідомлення відповідних органів.

Залежно від обставин буде запроваджено комендантську годину, крім того, в окремих випадках відбуватимуться особисті огляди, огляди речей, транспорту, багажу чи вантажу.

Карта усіх укриттів доступна за посиланням.

Як повідомляв Vgorode раніше, частина станцій метро Києва припинили роботу . Проїзд – безкоштовний.

В Україні через велике навантаження можливі перебої з мобільним зв'язком.

Частина українських поштових служб доставки припинила роботу.

Нагадаємо , сьогодні президент Володимир Зеленський оголосив про воєнний стан. Це відповідь на військову операцію, яку Росія розпочала в Україні сьогодні вночі, 24 лютого. Володимир Зеленський повідомив, що Росія здійснила удари по військовій інфраструктурі та українським прикордонникам.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах