ООН не забороняла використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку

ООН не забороняла використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку.

ООН не забороняла використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку. Фото: unsplash.com

Події
08 березня 2022 22:20

Деякі іноземні ЗМІ написали, що Організація Об'єднаних Націй заборонила використовувати слово "війна" при описі подій в Україні. Однак, як пізніше з'ясувалося, ця інформація не відповідає дійсності. Цей фейк Росія поширила у якості провокації.

8 березня іноземне видання The Irish Times опублікувало статтю, в якій написано, що ООН заборонила своїм співробітникам використовувати слова "війна" або "вторгнення" щодо України. Про це нібито йшлося в електронному листі від департаменту з комунікацій ООН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У листі написали, що події в Україні можна називати "конфліктом" або "військовим наступом", але аж ніяк не "війною". Таке рішення нібито ухвалили, щоб "уникнути репутаційних ризиків" та "збалансувати чутливі політичні моменти", тоді як країна-член ООН Росія "розправляється всередині країни з тими, хто використовує слова "війна" або "вторгнення"

В електронному листі також є інформація про те, що співробітникам ООН заборонено використовувати український прапор у особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на веб-сайтах.

Але цей лист виявився черговою провокацією Російської Федерації. Про це написав радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

ООН заборонила використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку.ООН заборонила використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку. Фото: скріншот

Офіційні представники ООН також спростували інформаціюпро те, що їм заборонено називати напад Росії на Україну війною. За словами співробітника ООН Стефана Дюжарріка, це просто не той випадок, коли можна не використовувати такі слова, як "війна" та "вторгнення", для опису ситуації. Він також зазначив, що заступник генерального секретаря ООН Розмарі ДіКарло нещодавно особисто описала у Twitter ситуацію в Україні як "безглузда війна".

ООН заборонила використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку.ООН заборонила використовувати слово "війна" щодо України: спростування фейку. Фото: скріншот

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Міжнародна волонтерська організація United for Ukraine запустила сайт для допомоги переселенцям з України. Організація запустила веб-сайт, на якому розміщено корисну інформацію для біженців. Людям допомагають у пошуках безкоштовного житла по всій Європі та надають юридичну допомогу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах