В Україні можуть скасувати ДПА, ЗНО та єдиний професійний іспит у 2022 році

В Україні можуть скасувати ДІА, ЗНО та єдиний професійний іспит у 2022 році.

В Україні можуть скасувати ДІА, ЗНО та єдиний професійний іспит у 2022 році. Фото: slovoidilo.ua

Події
08 березня 2022 23:18

У зв'язку з воєнними діями на території України, може бути прийнято рішення про скасування проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання для учнів 9 та 11 класів, а також єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного іспиту (ЄФВІ) для випускників вузів у 2022 році.

Про це повідомляє Освітній центр Верховної Ради України. Рішення про одноразову зміну алгоритмів проведення іспитів та вступу до вищих навчальних закладів було обговорено з Міністерством освіти і науки України та освітньою і батьківською спільнотами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, у 2022 році ДПА, ЗНО та вступних іспитів на магістратуру університетів швидше за все не буде. З огляду на правовий режим воєнного стану, це непросте рішення необхідно прийняти, щоб знизити рівень будь-яких ризиків та стресів для дітей. Адже зараз вони і так проживають непростий період, і скасування ЗНО та інших іспитів необхідне для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу та стимулювання навчання в Україні.

Vgorode дізнається, як же в такому разі діти вступатимуть до вишів цього року. Про нові правила вступу ми напишемо пізніше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що пробне ЗНО-2022 вже скасували. Воно мало відбуватися з 19 до 26 березня, так що діти не зможуть його пройти через військове вторгнення РФ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах