Володимир Зеленський виступив на саміті Joint Expeditionary Force

Володимир Зеленський виступив на саміті Joint Expeditionary Force.

Володимир Зеленський виступив на саміті Joint Expeditionary Force. Фото: скріншот з відео

Події
15 березня 2022 16:16

15 березня президент України Володимир Зеленський виступив на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force, яка проходила в Лондоні. Зеленський розповів про своє бачення, як можна закінчити військові дії в Україні. Він хотів, щоб країни почули, який шлях пропонує Україна, щоб захистити своє небо та своїх людей самостійно.

За словами Зеленського, ми робимо все, щоб отримати літаки та протиповітряну оборону. Підсумовуючи зустріч, гарант держави зазначив, що Україна почула, що НАТО не готовий відчинити для неї двері, і зараз ми не станемо членами Альянсу. Зеленський сказав, що радий, що наш народ це розуміє, і ми починаємо розраховувати на свої сили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На саміті Володимир Зеленський ще раз заявив про те, що є гостра потреба створити гуманітарну повітряну зону над Україною, щоб російські війська не могли бомбити мирні українські міста та вбивати людей. Адже РФ стверджує, що "війна проти України – лише початок", і це найстрашніша війна з часів Другої світової.

Росія продовжує відкрито погрожувати Україні та всьому світу розвитком війни навіть не зважаючи на ухвалені санкції. За словами Володимира Зеленського, це відбувається тому, що світ мовчить через захоплення російськими військами двох атомних станцій, а деякі міжнародні компанії не приєднуються до санкцій та продовжують працювати на ринку Росії. Це – обман України.

Президент України заявив, що для збереження миру потрібно заборонити російському флоту користуватися портами держав, повністю відключити російські банки від SWIFT, а також визнати Росію державою-терористом та заборонити будь-яку торгівлю з федерацією.

Також, за словами президента України, світ потребує нових форматів взаємодії, щоб країни змогли зупинити агресора разом:

- Якщо ми не можемо увійти у "відчинені двері" НАТО, то ми повинні співпрацювати з такими спільнотами, які нам допомагатимуть.

Якщо ж закрити небо країни НАТО відмовляються, то країни-партнери могли б надати Україні необхідні літаки та ще більше військової техніки. Адже, як розповів Зеленський, обсяг, який нам дають на тиждень, українська армія використовує за 20 годин.

– Ми беремо трофеї, використовуємо навіть стару радянську техніку… на 1 наш танк – 100 їх, це реальна статистика, – зазначив президент України… Російську військову машину ще можна зупинити. Ще можна зупинити вбивство людей. І ви бачите, як ми боремося. А разом з вами буде точно легше. І, найголовніше, зупинити руйнацію демократій. Зупинити зараз, чи на нашій землі, чи вони прийдуть і до вас, - сказав президент України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах