В Україні поширюється фейк про "швидке усиновлення дітей-сиріт"

В Україні поширюється фейк про "швидке усиновлення дітей-сиріт".

В Україні поширюється фейк про "швидке усиновлення дітей-сиріт". Фото: Depo.ua

Події
17 березня 2022 15:40

Дезінформація поширюється зі швидкістю світла. Нещодавно в мережі розповсюдився новий фейк про "швидке усиновлення дітей-сиріт".

Про те, що зараз у соцмережах поширюється фото й відео врятованих сиріт із закликом "швидко всиновити" та про готовність української влади предати дітей у "добрі руки", повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Насправді ця вся інформація неправдива. Цей фейк розрахований зробити з тих, хто готовий взяти дитину, у кращому разі жертву шахраїв, у гіршому – порушниками українського законодавств. Оскільки торгівля, передання або одержання дитини заборонені законом України. Центр протидії дезінформації наголошує, що Україна не "роздає" дітей-сиріт.

Варто зазначити, що наразі в Україні діє спрощена процедура опіки чи взяття під патронат, але не усиновлення. Наголошується, що процедури усиновлення, опіки або патронатного виховання тривалі.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні запрацював чат-бот "Дитина не сама" для допомоги неповнолітнім, які під час війни втратили зв'язок зі своїми рідними або опинилися в інших складних життєвих ситуаціях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах