Зеленський заявив, що Україну не приймуть до НАТО, але "залишать двері відчиненими"

Зеленський заявив, що Україну не приймуть до НАТО, але "залишають двері відчиненими".

Зеленський заявив, що Україну не приймуть до НАТО, але "залишають двері відчиненими". Фото: CNN

Події
20 березня 2022 18:27

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю іноземним журналістам і торкнувся теми переговорів, Третьої світової війни, суверенітету України та вступу до НАТО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ось що він розповів журналістам із CNN:

- Я готовий до переговорів із Путіним. Я був готовий останні два роки. І я думаю, що без переговорів ми не зможемо закінчити цю війну

- Я думаю, що ми маємо використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість переговорів, можливість поговорити з Путіним. Але якщо ці спроби зазнають невдачі, це означатиме, що це третя світова війна.

– Ми завжди наполягали на переговорах. Ми завжди пропонували діалог, пропонували мирні рішення. І я хочу, щоб зараз мене почули всі, особливо у Москві. Настав час зустрітися. Час поговорити. Настав час відновити територіальну цілісність та справедливість для України.

– Пріоритети для нас: кінець війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності, реальні гарантії для нашої країни, реальний захист для нашої країни.

- Якби Україна була членом НАТО, війна б не розпочалася.

- Я хочу отримати гарантії безпеки для своєї країни, свого народу. Якщо члени НАТО готові бачити нас в альянсі, то зробіть це негайно. Тому що люди вмирають щодня. Але якщо ви не готові зберегти життя нашому народу, якщо ви просто хочете побачити, як ми знаходимося між двома світами, якщо ви хочете бачити нас у цьому сумнівному становищі, коли ми не розуміємо, чи можете ви прийняти нас чи ні – ви не можете поставити нас у цю ситуацію ви не можете змусити нас бути в цій невизначеності.

- Я просив їх особисто прямо сказати, що вони збираються прийняти нас до НАТО через рік-два-п'ять, тільки прямо та чітко сказати, чи просто сказати ні. І відповідь була дуже чіткою - ви не збираєтеся приймати нас до НАТО, але офіційно двері залишаться відчиненими.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах